Simona Halep și Mihaela Buzărnescu, victorii în primul tur la Wimbledon 2019. Marius Copil pierde în patru seturi. Programul românilor pentru marți, 2 iulie

400

Trei români ai jucat, azi, în primul tur la ediția 2019 a turneului de Grand Slam de la Wimbledon, Simona Halep și Mihaela Buzărnescu reușind să treacă fără prea mari probleme de primul tur. Marius Copil, în schimb, nu a reușit să treacă de adversarul său, și s-a văzut eliminat după un meci de patru seturi.

Astfel, în turneul de simplu al fetelor, Simona Halep s-a impus cu 6-4, 7-5, în fața unei jucătoare din Belarus, Aliaksandra Sasnovich, reușind ca în setul secund să revină de la 2-5, să salveze o minge de set pentru a se impune, în final, cu 7-5.

Mult mai ușor s-a impus în primul tur Mihaela Buzărnescu, împotriva unei jucătoare din SUA, Jessica Pegula, de care a trecut tot în două seturi, 6-4, 6-4.

În turul secund, cele două românce care au câștigat azi vor fi adversare.

În turneul masculin, din păcate, singurul nostru reprezentant a fost eliminat după un meci de aproape trei ore. Marius Copil a fost învins cu 7-6(11), 5-7, 6-3, 6-4, de argentinianul Guido Pella.

Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Ana Bogdan și Elena Ruse joacă marți

Marți, în ziua a doua a turneului de la Wimbledon, vor juca celelalte patru reprezentante ale noastre, după următorul program:

Monica Niculescu – Andrea Petkovic(GER) – de la ora 13

Sorana Cîrstea – Amanda Anisimova (USA) – în jurul orei 15

Elena Ruse – Julia Goerges (GER) – în jurul orei 16.30

Ana Bogdan – Johanna Konta (GBR) – în jurul orei 16.30