Simona Halep, nominalizată de ITF pentru „Fed Cup Heart Award”. De astăzi puteți vota pentru campioana noastră

568

ITF a nominalizat-o pe Simona Halep pe lista scurtă a Fed Cup Heart Award, pentru Grupa Mondială și Grupa Mondială II. Lista nominalizărilor a fost stabilită de o comisie din care fac parte președintele ITF, David Haggerty, și foste glorii ale tenisului mondial.

În prezentarea de pe site-ul oficial al celor de la Fed Cup, se scrie, despre Simona: „Simona Halep a fost o adevărată inspirație pentru echipa României, care a provocat un mare șoc în Fed Cup, atunci când a provocat campioanei Cehia, prima înfrângere, din 2009.

Jucătoarea de 27 de ani a trecut, fără milă, cu 6-4, 6-0 de Katerina Siniakova, înainte de a o depăși și pe fostul nr. 1 mondial, Karolina Pliskova, 6-4, 5-7, 6-4. Întâlnirea s-a transformat într-o luptă titanică, ajunsă în meciul al cincelea, decisiv, cu o Simona exuberantă contribuind din plin la calificarea româncelor în semifinalele Fed Cup pentru pima dată de la introducerea Grupelor Mondiale”.

Alături de Halep, au mai fost nominalizate Anastasija Sevastova(Letonia), Georgina Garcia-Perez(Spania), Ashleigh Barty(AuStralia), Johanna Konta(marea Britanie), Natalia Vikhlyantseva(Rusia), Carolina Meligeni Rodrigues Alves(Brazilia), Maria Camila Osorio Serrano(Columbia), Zarina Diyas(Kazahstan) și Zhang Shuai(China).

Fed Cup Heart Award a ajuns la zecea ediție și este acordat sportivelor care „își reprezintă țara cu distincție, care arată curaj excepțional pe terenul de tenis și care demonstrează un angajament deosebit față de echipele lor în timpul meciurilor de Fed Cup”.

Câștigătoarele vor fi anunțate vineri, 22 martie 2019, iar ele vor primi o brățară de argint Thomas Sabo și un cec pe care-l vor dona unei cauze umanitare.

Pentru Simona Halep se poate vota accesând acest link:

Votati pentru Simona Halep