Sepsi și Poli Iași se alătură lui Dinamo în semifinalele Cupei României, joi se completează careul de ași

426

După ce marți Dinamo a reușit să obțină calificarea, Sepsi OSK și Poli Iași au ajuns și ele în penultima fază a Cupei României, ediția 2019/2020.
În primul meci al zilei, la Ploiești, Petrolul a sperat să ajungă în semifinale în fața celor de la Sepsi OSK.

Ultima formație din eșaloanele inferioare rămasă în competiție a început bine partida și putea să deschidă scorul, însă șutul lui Saim a lovit bara porții lui Niczuly. Echipa din Sfântu Gheorghe a început apoi să controleze partida și a marcat, Dumiter a înscris cu o lovitură de cap din apropiere. În partea a doua, Petrolul a căutat egalarea, însă oaspeții nu au riscat nimic și tabela nu s-a mai modificat.

La Iași, Poli a încercat încă din primele minute să răstoarne pronosticurile. Universitatea Craiova avea ocazia în acest sezon să dispute finala pe propriul stadion, dar gazdele au început bine. Mai întâi, Grădinaru a șutat periculos de la 20 de metri, dar mingea s-a dus puțin pe lângă poarta lui Pigliacelli. Horșia a scăpat singur cu portarul oltenilor, însă șutul său a fost respins. Din cornerul rezultat, Cristea a trimis cu capul, oferindu-i din nou șansa italianului să se remarce. Nu a mai putut să facă nimic în minutul 13, când Breeveld l-a învins cu un lob de la marginea careului. Oltenii au replicat prin Mihăilă, însă Rusu a fost la datorie. Cei care au punctat au fost tot ieșenii, prin Horșia, cu o execuție spectaculoasă, înainte de pauză.

Partea secundă a început tot cu gazdele în ofensivă, dar Cristea nu a fost inspirat la finalizare. La poarta cealaltă, Koljic a ajuns înaintea lui Rusu la o mingea, portarul ieșean l-a faultat și s-a dictat penalty, iar Nistor a redus diferența pe tabelă. Ieșenii s-au retras în defensivă și au înschis spațiile, mizând pe cartea contraatacului. Mihăilă a irosit șansa egalării în minutul 78, când a trimis din prima, cu pământul, dar pe lângă poartă. Egalarea a venit când totul părea încheiat și tot din gheata lui Nistor, care l-a păcălit pe Rusu cu un șut de la 25 de metri. Dar Breeveld a adus victoria Iașiului în al doilea minut de prelungiri cu o lovitură cu capul!

Marți, 3 martie
Academica Clinceni – Dinamo 0-1 (stadion Dinamo)
A marcat: Sorescu (84)
Clinceni: Vâlceanu – G. Matei, Patriche, Albu, Dobrescu – Ventura, Șut – Achim, Buziuc (Vojtus, 60), N’Dongala (R. Ion, 41) – Markovic (Kontoes, 73). Antrenor: Ilie Poenaru.
Dinamo: Straton – Kostrna, Puljic, R. Grigore, A. Sin – Filip, Mrzljak (A. Răuță, 81) – Mihaiu (V. Lazăr, 47), Fabbrini, Sorescu – Perovic (D. Popa, 74). Antrenor: Dusan Uhrin.

Miercuri, 4 martie
FC PETROLUL PLOIEȘTI – SEPSI OSK SF. GHEORGHE 0-1
A marcat: I. Dumiter (35)
Petrolul: Lungu – Bărboianu, Răuță, Sîrghi, Țicu – Pierce, Marinescu (G. Deac, 62), Roige (Ekollo, 81) – Meza Colli, Arnăutu (Hamza, 61), Saim. Antrenor: Costel Enache.
Sepsi: Niczuly – Bouhenna, Celea, Tincu – Deaconu (Achahbar, 46), Vașvari, L. Fulop, Fl. Ștefan – Ștefănescu, Safranko (I. Dumiter, 13), Carnat (T. Diaz, 77). Antrenor: Leo Grozavu.

POLITEHNICA IAȘI – UNIVERSITATEA CRAIOVA 3-2
Au marcat: Breeveld (13, 90+2), Horșia (42) / Nistor (55 pen., 90)
Poli Iași: Rusu – Cabral, Frăsinescu, Klimavicius, Șerban – De Iriondo, Breeveld – Horșia (Omoh, 54), Grădinaru, Luckassen (Habibou, 73) – Cristea (Passaglia, 59). Antrenor: Mircea Rednic.
Craiova: Pigliacelli – Martic, Acka (Bancu, 88), Dielna (Qaka, 46), Vătăjelu – Nistor, Cosic, Cicâldău – Mihăilă, A. Popescu (Koljic, 25), Bărbuț. Antrenor: Corneliu Papură.

Joi, 5 martie
HERMANNSTADT – FCSB (stadion Municipal, ora 20:00)

Finala ediției 2019/2020 se va disputa la Craiova, pe stadionul “Ion Oblemenco”, pe 23 mai. Ora urmează să fie anunțată ulterior.