Senatorul PSD de Prahova, Radu Oprea, despre declarația de avere a lui Orban: Ce ai făcut, Bobiță?

737

Fostul ministru pentru mediu de afaceri, Radu Oprea, spune că premierul Ludovic Orban și-a modificat declarația de avere prin schimbarea destinației unei proprietăți, din casă de vacanță in casă de locuit, iar cu toate că veniturile familiei Orban sunt de 3000 lei/lună, prim-ministrul a achitat un credit de 10.000 euro.

„Ce ai făcut, Bobiță? Sau ce ai făcut dle. Premier Ludovic Orban?

După ce a depus declarația de avere in ultima zi a termenului legal, dl. Orban a modificat-o. A schimbat destinația unei proprietăți, din casă de vacanță in casă de locuit, pentru că se născuse întrebarea firească: dar unde locuiește dl. Orban? Poate inițial a fost sub impulsul servilismului binecunoscut și a vrut să-l mulțumească pe șeful său transmițându-i că nu este singurul în vacanță.

Insă, au apărut și două conturi pe numele soției, unul de 5500 EUR și altul de 6.250 EUR. Reamintesc că termenul legal de depunere trecuse. Acesta este de maxim 30 de zile. Vă intreb ce credeți, Agentia Națională de Integritate va fi interesată de acest subiect? Oare ce conturi vor mai apărea?

De asemenea, dl. Orban a declarat că este o persoană modestă și că familia lui a putut trăi cu 3.100 de lei pe lună, in București. Aș respecta acest lucru dacă in declarația de avere ar fi totul clar. De obicei cei care au venituri de 1.550 de lei/persoană pe lună au și datorii pentru a putea traversa perioadele mai dificile. Dl. Orban nu are, din contră a achitat și un credit de 10.000 EUR către dl. Cazan și atunci întreb: cui îi este dator? Celui care l-a angajat part-time? De aceea au aprobat, in regim de urgență, legea privind eliminarea taxării contribuției locurilor de muncă part-time la nivelul salariului minim?

Mai vreau să precizez un lucru, nu am să râd niciodată de oamenii care trăiesc greu, dar cred că trebuie taxată falsa modestie și ipocrizia, de aceea vă invit să urmărim împreună evoluția declarației de avere a dlui. Orban.

Până atunci insă, este #VaiDeNoi”, a scris Oprea, pe Facebook.

Sursă foto: pagina personală de facebook a lui Radu Oprea