Senatorii au respins amânarea dublării alocațiilor pentru copii

575

Senatul a respins, Ordonanța de Urgență care amână intrarea în vigoare a dublării alocațiilor pentru copii. 94  de senatori au votat pentru respingerea OUG, iar 14 voturi au susținut amânarea dublării alocațiilor până la 1 august – măsură adoptată de Guvern.

Cei care vor avea ultimul cuvânt de spus asupra OUG adoptate de Guvern sunt deputații. Dacă și deputații vor respinge dublarea alocatiilor copiilor nu se va mai putea amâna până la data de 1 august, așa cum a dispus Guvernul Orban.

Liberalii au susținut OUG în plen și au atras atenția că nu sunt bani la buget pentru dublarea alocatiei copiilor, impactul bugetar fiind de aproximativ 6,6 miliarde lei.

PSD i-a contrazis pe liberali.

”(…) Noi am făcut toate reglajele necesare pentru a mări alocațiile, atunci când PNL a depuns un amendament la legea bugetului (pentru anul 2019-n.r.). Dacă se dorea, se putea”, a declarat senatorul PSD Florian Bodog, făcând trimite la mărirea alocațiilor din anul 2019, atunci când PNL – aflat în opoziție, a depus un amendament la legea bugetului prin care a majorat alocațiile, iar PSD s-a văzut nevoit să găsească o sursă de finanțare.

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaților a votat, decizional propunerea legislativă care prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.