Ședință extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Ploiești pe tema majorării tarifului gigacaloriei

407

Consiliului Local al Municipiului Ploieşti este convocat într-o şedinţă extraordinară, marți, pe 20 iulie, începând cu ora 15:00, având 4 puncte pe ordinea de zi, respectiv rectificare bugetului local al Municipiului Ploiești, rectificarea bugetului al SGU Ploiești, prelungirea duratei de închiriere pentru locuințele de necesitate de tip modul situate în str. Industriei nr.1 C și cel mai important punct după ordinea de zi, majorarea tarifului la gigacalorie!

În ceea ce privește majorarea tarifului gigacaloriei pentru utilizatorii casnici de la 375,26 lei/Gcal/tva inclus, la 431,47/Gcal/TVA inclus, Primăria Municipiului Ploiești a organizat chiar și o dezbatere publică prin care a întrebat cetățenii dacă sunt de acord cu această creștere substanțială, aceștia fiind iritați de executivul ploieștean….

De menționat este că prin HCL nr.97/04.2019 s-ar stabilit ca prețul maxim local al energiei termice facturate populației să fie de 186,97 lei/Gcal, exclusiv TVA ( 222,49 lei/gca/tva inclus) și acordarea subvenției pentru anii 2019-2022, diferența urmând să fie subvenționată din bugetul local.

Diferența de 175,61 lei/gcal/exclusiv tva – reprezintă subvenția care va fi asigurată de la bugetul local ( 208,98 lei/Gcal/TVA inclus). Acum rămâne de unde vor lua banii să suporte aceste diferențe…

Chiar și așa, se pare că ploieștenii tot nu vor scăpa de această majorare, această consultare fiind mai mult o formalitate…

De asemenea, să nu uităm că de când s-a instalat nouă administrație PNL-USR/PLUS în frunte cu Andrei Volosevici, la Ploiești s-au mărit tarifele pentru iluminatul public și iluminatul ornamental ( Luxten Lighting), urmând majorarea prețului la gigacalorie ( Veolia) și pentru apă și canalizare ( ApaNova).