Secretarul general PSD, Mihai Fifor, a anunțat când vor desemna candidatul la prezidențiale social democrații

425

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat luni seara, la România TV, că data congresului PSD în care se va desemna candidatul pe care îl va susţine partidul pentru alegerile prezidenţiale este 3 august.

Mihai Fifor a fost întrebat la RTV despre posibilitatea ca actualul preşedinte executiv al PSD, ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, să fie candidatul PSD pentru prezidenţiale, acestea a răspuns că numele candidatului pe care îl vor susţine social-democraţii pentru prezidenţiale se va cunoaşte public în 3 august, când va avea loc congresul de desemnare.

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a spus că pe lista candidaţilor la alegerile prezidenţiale sunt mai multe nume din partid, președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, dar şi un candidat independent.

„Pe această listă (a candidaţilor la prezidenţiale – n.r.) sunt şi domnul Teodorovici şi Mihai Fifor, pe această listă sunt toţi colegii care şi-au exprimat dorinţa de a candida, inclusiv Şerban Nicolae, inclusiv doamna Ecaterina Andronescu. Pe toţi colegii care au venit şi au spus ‘vrem să candidăm pentru alegerile prezidenţiale’ i-am pus în acest sondaj, pentru că mi se pare corect să le dau o şansă tuturor colegilor care vor acest lucru. Deci, nu am omis pe nimeni din aceste liste dintre cei care au venit şi au spus că vor să candideze. Pe lângă această listă, am făcut şi o listă cu liderii formaţiunilor politice, pentru că e normal să facem această măsurătoare”, a spus Viorica Dăncilă.