Sebastian Ghiță susține că Serbia i-a acordat azil politic

1586

Sebastian Ghiță a anunțat la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, că a primit azil politic în Serbia! Conform fostului deputat PSD, frații Cosma, Andreea și Vlad, dar și alți martori din România, au fost audiați în Serbia, iar judecătorii au decis că dosarele instrumentate de DNA pe numele lui Ghiță au motivație politică.

”Am primit azil politic, chiar dacă e o procedură destul de grea, Judecătorii din Serbia au verificat tot în dosarele de la DNA și au stabilit că au motivație politică și că dovezile sunt falsificate. Au audiat martorii și au hotărât acordarea de azil politic. Au fost audiați martori aici. Vlad și Andreea Cosma au fost audiați prima oară aici în Serbia. Sunt ambele prinse în aceeași procedură și în cadrul audierilor oficiale mai mulți martori din România au fost prezenți aici”, a declarat Sebastian Ghiță


„Mai mult decât atât, polițișii și judecătorii din Serbia au audiat direct, cu traducător în limba sârbă, acești martori care au spus ce s-a întâmplat în epopeea de la DNA Ploiești și au înțeles foarte bine. De aceea au luat această decizie. E greu de înțeles pentru orice judecător cum dosarele durează 2, 3. 5 ani și nu se descoperă nicio probă care să incrimineze pe nimeni și totuși este menținut mandatul de arestare”, a mai spus Sebastian Ghiță.

„Cred că, aşa cum mi-am cântărit eu paşii şi acţiunile, cred că ceea ce a început acea Secţie de invesigare a magistraţilor, e o procedură care nu trebuie să devină o acţiune subsumată acţiunilor mele. Investigaţiile trebuie făcute de procurori şi sunt convins că doamna procuror Florea vor avea răbdare şi atenţia şi au şi puterea să se pronunţe asupra doamnei Kovesi în conivenţă cu Portocală sau Onea. Nu aş vrea să fiu eu cel care să îmi bag nasul şi coada în lucrurile acestea”.

Potrivit fostului deputat, fotografia cu Laura Codruţa Kovesi de la el acasă o va transmite procurorilor Secţiei de anchetare a magistraţilor, dacă i se va cere. Totodată, Ghiţă a precizat că va fi audiat de procurori.

„Să nu fiţi sigur, poate că acea poză va ajunge la secţia de investigare a magistraţilor ca probă. Dacă procurorii îmi vor cere. Eu urmează să fiu audiat. Dacă procurorii îmi vor cere voi pune la dispoziţia lor orice probe şi materiale. Nu ştiu (când voi fi audiat – n.r.), dar mă aştept să fiu audiat. De altfel, am depus o plângere şi am explicat acolo de ce eu cred că doamna Kovesi dirijându-I pe domnii Onea şi Negulescu, am explicat acolo cum, pentru că că ştiam că doamna Kovesi mi-a fabricat dosare şi falsificat probe”, a mai spus Sebastian Ghiţă.