Mișcări importante pe scena politică prahoveană: se pregătește schimbarea președintelui CJ, Bogdan Toader, a vicepresedintelui CJ, Ludmila Sfârloagă și a viceprimarului Municipiului Ploiești, Cristan Ganea

1016

Administrația prahoveană se pare că este în pragul unei „execuții politice” la nivel de top.

Vizați sunt membrii PSD, respectiv Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, vicepreședintele CJ, Ludmila Sfârloagă și viceprimarul Municipiului Ploiești, Cristan Ganea, aceștia fiind pe punctul de a fi schimbați, conform unor surse politice.

Se pare că liberalii sunt cei care stau în spatele acestui demers, după modelul motiunii de cenzura care a dus la demiterea Guvernului Dancila.

În prezent, presedintele și vicepreședintele CJ este ales dintre membrii consiliului, cu votul secret al majoritatii consilierilor judeteni in functie.

„Eliberarea din funcție a președintelui sau a vicepreședinților consiliului judetean se face cu votul secret al majorității consilierilor in functie, la propunerea a cel putin unei treimi din numarul acestora. Eliberarea din functie a presedintelui sau a vicepreședinților consiliului judetean nu se poate face in ultimele sase luni ale mandatului consiliului judetean”, se mai arată în legea in vigoare.

 De altfel, și viceprimarul este ales cu votul majorității consilierilor locali în funcție, din rândul membrilor acestuia.

Schimbarea din funcție a viceprimarului se poate face de consiliul local, prin hotărâre adoptată cu votul majorității consilierilor în funcție, la propunerea primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor locali în funcție. Noua majoritate este/va fi, daca se înțeleg, formată din PNL/ALDE/PMP.

Un lucru este cert, se anunță mișcări politice importante pe scenă politica prahoveană în viitorul apropiat…