Se discută proiecte importante pentru ploieșteni în ședința Consiliului Local de astăzi : majorarea tarifelor la apă potabilă și canalizare, majorarea plafonului la transportul local a gratuității pentru pensionari, regulamentul sistemului de parcare din oraș/parcările de reședință!

543
Pe ordinea de zi sunt astăzi 41 de proiecte, unele dintre ele cu un potențial impact major asupra vieții cotidiene a ploieștenilor :
Aleșii locali ploieșteni votează astăzi majorarea tarifelor la apă potabilă la 2.84 lei/m3 fără TVA și 1,23 lei/m3 la canalizare fără TVA.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi este aprobarea de servicii juridice de consultanță, de asistență și de reprezentare a Municipiului Ploiești într-un număr de 5 dosare : trei în calitate de pârât, respectiv cel unde SC Strabag SRL solicită plata a 12,169,001 lei repr.contravaloare lucrărilor suplimentare suportate ca urmare a finalizării lucrărilor unui contract, cel cu SC Tancrad SRL, unde se solicită plata sumei de 2,432,654 lei repr. penalități de întârziere pentru neplata la scadență a facturilor și acțiunea prin care SC John Evans SRL solicită suma de 1,478,817 lei repr.investiții și creșterea de valoare a spațiilor închiriate în incinta stadionului Ilie Oană, iar doua dosare în calitate de reclamant, respectiv Curtea de Conturi a României cu SC TCE SA prin care se solicită anularea unor decizii și obligarea Asociatia Construzioni Dondi Spa la executarea unor lucrări aferente unor situații de lucrări. Acum întrebarea legitimă este de ce Primăria Ploiești vrea sa achiziționeze aceste servicii juridice atâta timp cât în cadrul Primăriei există Direcția Juridică?

Un alt proiect controversat aflat pe ordinea de zi a ședinței de astăzi vizează majorarea plafonului până la care se acordă gratuitate la transportul local pentru pensionarii care domiciliază în Municipiul Ploiești de la 2100 lei în prezent, la 2500 lei. Ținând cont de bugetul dezastruos al Primăriei Ploiești, buget care amenință cu falimentul primăria, la fel ca și Regia Autonomă de Transport Public din Ploiești, în ce categorie putem încadra această propunere? Cumva una electorală? Nu de alta, dar ținând cont de necesitățile zilnice stringente ale acestui oraș și lipsa de investiții, cum se justifică necesitatea acestei majorări și de unde se iau fondurile necesare?

Primăria Ploiești se transformă și în agenție imobiliară și înstrăinează către o societate comercială, SC IASAGRO SISTEM SRL, un teren cu adevărat excepțional pe piața imobiliară din oraș, situat pe strada Traian nr.16, cu o suprafață de 1590 mp, cu un preț de vânzare de 946,845 lei fără TVA, adică 125 euro/mp fără TVA, conform raportului de specialitate. Acest teren este este situat într-o zonă foarte bună, drept pentru care au existat nenumărați doritori să îl achiziționeze de-a lungul timpului, dar de abia acum se pare că a reușit un norocos….

Regulamentul de organizare și funcționare al sistemului de parcare din Ploiești este pe agenda consilierilor locali, regulament privind parcarea, staționarea și oprirea vehiculelor în oraș, precum și amenajarea, întreținerea, exploatarea locurilor de parcare, blocarea, ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor staționate neregulamentar. Aceste clarificări sunt atât de necesare într-un oraș pe zi ce trece mai sufocat de mașini, cu atât mai mult precum se ia în discuție și spațiile care îndeplinesc condițiile necesare pentru a fi amenajate ca parcări de reședință. Vă ținem la curent cu acest subiect pentru că nu este prima tentativă când se doresc a fi făcute aceste reglementări, dar fără un rezultat concret…

Iar la final se alege din nou un președinte de ședință pentru următoarele 3 luni, probabil că veșnicul Botez…

Lista completă a proiectelor aflate pe ordinea de zi o puteți consulta aici : Ședință Consiliu Local Ploiesti 27 iunie 2019