Schimbare majoră la Kaufland România : clienţii vor plăti pentru fiecare pungă în care pun legume sau fructe

914

Începand cu 1 octombrie, Kaufland România înlocuiește pungile subțiri cu variante biodegradabile și încurajează clienții să reducă risipa pungilor.

„Kaufland România a introdus în magazine pungi biodegradabile compostabile la raioanele de legume – fructe, vitrina cu servire asistată, produsele care se vând vrac și raionul de pâine.

Pungile biodegradabile compostabile de la raionul de legume-fructe și de la raionul de produse congelate vrac vor putea fi achiziționate de către clienți la 0,10 lei/bucată. În acest mod, Kaufland lansează o invitație către clienți de a limita utilizarea excesivă a pungilor de unică folosință, fie ele și biodegradabile, și de a contribui prin acest gest la demersurile de a proteja mediul înconjurător.

,,Consumul excesiv de pungi dăunează grav comunității” – sub acest slogan, compania dă startul unei campanii de comunicare prin care clienții sunt încurajați să folosească cât mai puține pungi, în mod responsabil, limitând irosirea lor, să vină cu punga de acasă și să reducă astfel cantitățile de deșeuri generate.

Pe lângă pungile biodegradabile, Kaufland România a listat și o alternativă specială pentru clienți: săculeți reutilizabili pentru cântărirea produselor de la raionul legume-fructe. Săculeții vor putea fi achiziționați la prețul de 5.99 lei, pachetul cu 2 bucăți. Estimările arată că prin introducerea acestor măsuri în magazine, cantitatea de plastic de unică folosință, nereciclabil, este redusă cu 40 de tone de ambalaje/lună.

,,Fiind oferite în mod gratuit atâta timp, ne-am consolidat obiceiul de a considera pungile de unică folosință fără valoare și de aceea să le folosim excesiv, să le irosim, fără să ne gândim că ele au un impact de mediu. Generăm foarte multe deșeuri și este timpul să ne schimbăm obiceiurile la cumpărături. Am listat pungi biodegradabile, însă suntem prima rețea de retail care nu le va oferi gratuit, din dorința de a limita irosirea lor și a transmite clienților un mesaj de responsabilitate”, declară Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România

Nu este neapărat nevoie ca legumele și fructele să fie puse în pungă de unică folosință

Kaufland înțelege că cea mai bună variantă pentru mediul înconjurător este neutilizarea niciunui tip de pungă, fie ea și din bioplastic, de aceea compania transmite clienților că pot cântări legumele și fructele în următoarele moduri permise în magazinele:

fără nicio pungă, punând produsele direct pe cântar, dacă cantitatea sau articolul le permite (de exemplu pentru banane sau un pepene galben);în punga reutilizabilă adusă de client de acasă;în noul săculeț reutilizabil pentru legume-fructe, pe care clienții îl pot cumpăra din magazine;dacă nu au la ei o alternativă reutilizabilă, clienții pot cumpăra o pungă biodegradabilă din magazin.” transmit reprezentanții companiei printr-un comunicat de presă.