Scandal între PNL și USR-PLUS în ședința extraordinară a consiliului local Ploiești. Se rupe alianța la Ploiești?

413

Ultima ședință extraordinară a consiliului local Ploiești din 27 septembrie a creat noi tensiuni între PNL și USR-PLUS.  Lucrurile nu au funcționat ca o alianță la Ploiești, ba dimpotrivă, ne fiind prima dată când acest lucru se întâmplă. Și în ședințe anterioare, consilierii USR-PLUS au votat împotriva colegilor lor de alianță de la PNL.

De data asta, liberalii au fost deranjați de colegii de alianță că la rectificarea bugetului Clubului Sportiv Municipal ( cu 2.000.000 lei pentru funcționare și plata unor datorii restante), unii dintre aceștia s-au abținut, iar alții au fost împotriva, iar scandalul a continuat pe tema finanțării Taberei Internaționale de Sculptură Ploiești.

Viceprimarul Magdalena Trofin a solicitat ca suma de 100.000 lei alocată pentru acest eveniment să fie direcționată către școli pentru dotarea lor cu recipiente pentru colectarea selectivă sau pentru refacerea platformelor de gunoi menjer din Ploiești, aceasta fiind taxată imediat de către colegii de la PNL, viceprimarul Daniel Nicodim susținând că USR vrea să ducă cultura la gunoi, urmând contre minute în șir pe această temă.

Se pare că această alianță se clatină din răsputeri, mai ales după despărțirea celor 2 partide la nivel național, lucru vizibil din contrele permanente între cele 2 partide, asa că întrebarea care stă pe buzele tuturor este cât mai durează alința PNL-USR-PLUS la Ploiești și daca se dăstramă care vor fi următorii parteneri ai celor de la PNL?