Scandal în Consiliul Local între consilierii locali PNL și primarul Andrei Volosevici PNL pe tema celor 86h de teren preluate de Primăria Ploiești în localitatea Tătărani

607

Un proiect care a generat certuri între consilierii locali PNL și Andrei Volosevici, a vizat propunerea prin care se solicita transmiterea din patrimoniul Consiliului Județean Prahova a 86 de hectare de teren situate în localitatea Tătărani, comuna Bărcănești, intenția fiind de realizare a unui parc industrial.

Primarul Andrei Volosevici și-a acuzat colegii consilieri locali PNL că apară interesele județului și nu ale ploieștenilor, având senzația că uită că sunt consilieri locali, și nu județeni.

Consilierul local Gheorghe Sîrbu (PNL) susținut că propunerea vine în contextul în discuțiilor cu Consiliului Județean Prahova și pentru care există multe cereri din partea unor societăți care vor să se dezvolte în parcul industrial de la Bărcănești.

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, a susținut că la baza unei astfel de solicitări trebuie să existe o analiză atentă.

„Eu am pus niște întrebări punctuale. Avem 86 de hectare de teren… Sunt grevate de sarcini aceste hectare? E un batal acolo sau nu? Există concesiuni făcute care sunt înregistrate la Primăria Bărcănești? Poate cineva să-mi răspundă la lucrul ăsta?”, au fost întrebările adresate de primarul Ploieștiului, care a susținut că municipalitatea poate să facă parc industrial în zona de est a municipiului, combătând propunerea consilierilor locali PNL de realizare a unui parc industrial la Bărcănești.

Mai mult de atât, primarul Andrei Volosevici a spus în 20 de minute a găsit 83 de hectare în zona de est a orasului pentru realizarea unui parc industrial, unde avem toate utilitățile necesare și că un parc industrial în localitatea Tătărani unde nu exista o infrastructură în acest moment și care pentru realizarea infrastructurii necesare va necesita cheltuieli estimate in prima faza de 8-10 milioane de euro din banii ploieștenilor, dar în conformitate cu codul fiscal toate taxele si impozitele se vor duce către primăria Bărcănești.

Mai mult, primarul Ploieștiului și-a exprimat temerea că proiectul aflat pe ordine de zi ar avea legătură cu un proiect de hotărâre de Consiliu Județean prin care se va solicita transferul la Consiliul Județean a Parcului Municipal Vest.

Într-un final, după ample certuri între consilierii PNL și Andrei Volosevici, acest proiect a fost aprobat cu votul consilierilor PNL, USR, ALDE, PSD.