Sanador, al patrulea operator privat din piaţa medicală, anunţă că face la cerere teste pentru populaţia adultă pentru a depista noul coronavirus, preţul fiind de 350 de lei, iar rezultatele vin în 24 de ore.

Reprezentanţii Sanador au revenit cu o precizare:

„Ca urmare a recentei decizii a autoritatilor de a deconta testarea SARS-COV-2 din bugetul CNAS tuturor pacientilor cu bilet de trimitere de la medicul epidemiolog, aceste testari se pot face acum fara plata la Sanador.

Pentru toti ceilalti care doresc sa faca testarea, fara a avea bilet de trimitere, o pot face cu plata”, au spus reprezentanţii Sanador.


„Începând de astăzi, testăm la cerere populaţia adultă pentru SARS-CoV-2 prin RT PCR din exudat nazo-faringian, pe bază de programare.

Sanador a efectuat gratuit, susţinând din fonduri proprii, sute de testări. Este un proces extrem de costisitor, pe care nu-l mai putem susţine.Menţionăm că încasările sunt folosite pentru acoperirea costurilor cu personalul specializat, alocat exclusiv acestui scop, dar şi pentru echipamente, dezinfectanţi şi achiziţia de noi kituri”, au transmis reprezentanţii Sanador.

Compania privată precizează că vrea să intre în programul de supraveghere şi control al bolilor transmisibile.

„Am făcut toate demersurile necesare către Ministerul Sănătăţii pentru a intra în Programul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile Prioritare. Am dorit şi dorim în continuare ca pacienţii asiguraţi să beneficieze de testare fără plată”.

„Locație: Laboratorul de Analize Medicale din Calea Plevnei, nr. 172, București.

Orar: Luni – Vineri 07.00 – 19.00.

Rezultatele sunt gata în 24h și se pot afla de pe www.sanador.ro cu codul de probă.

Pret: 350 lei.” au mai spus reprezentanţii Sanador.

Până astăzi, la nivel naţional, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unităţi medicale private, potrivit autorităţilor.