În cadrul ședinței Consiliului Local al Municipiului Ploiești, s-au stabilit măsurile ca urmare a trecerii de la starea de urgență la starea de alertă.

Astfel, s-a decis alocarea sumelor necesare în vederea achiziției pentru unitățile de învățământ de termometre și măști, necesare derulării controlului epidemiologic, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, atunci când aceștia se vor prezenta la cursuri, sau la examene.

Odată cu încetarea stării de urgență, parcurile din municipiul Ploiești vor fi redeschise, cu condiția respectării, în continuare, a măsurilor impuse de specialiști, în ceea ce privește păstrarea distanței sociale, limitarea la existența a maxim trei persoane într-un grup, eventual, folosirea măștilor de protecție, având în vedere că riscurile îmbolnăvirii cu COVID-19 nu au dispărut.

Referitor la transportul public de călători, știut fiind faptul că școlile rămân, în continuare, cu activitatea suspendată, cel puțin până la data de 2 iunie, a.c., programul va fi cel pe care operatorul de transport local, SC Transport Călători Express S.A, îl are stabilit pentru perioada vacanței.

În acest context, primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre a specificat că, atunci când se vor impune noi măsuri, în referitoare la redeschiderea cursurilor școlare, (2 – 12 iunie a.c.), pentru elevii de clasa a VIII-a, a XII-a și clasa a XIII-a, programul transportului public local va fi modificat corespunzător. Edilul șef al municipiului Ploiești și conducerea TCE Ploiești au ținut să dea asigurări și în ceea ce privește aplicarea, în continuare, a măsurilor necesare în vederea igienizării mijloacelor de transport, la cap de linie, a menținerii măsurilor de păstrare a distanței sociale în mijloacele de transport, precum și ale celor pentru asigurarea condițiilor de igienă a conducătorilor auto.