În urma consultărilor cu premierul interimar Ludovic Orban, partidele au stabilit ca alegerile locale să aibă loc pe 28 iunie. Decizia finală va fi luată în două săptămâni, în funcţie de cum evoluează epidemia de coronavirus. 

„Cred că în premieră în politica românească în ultimii 20 de ani am invitat partidele la o consultare despre data alegerilor locale şi la alte reglementări aferente. PSD a arătat din nou că nu înţelege democraţia, nu a fost prezent. Cu celelalte partide a rezultat ca cea mai probabilă data, data de 28 iunie”, a afirmat Orban.

La rândul său, liderul Pro România, Victor Ponta, a afirmat că ar trebuie reglementată – în acest context special – situaţia strângerii de semnături.

„Să strângem semnături pentru candidaţi în momentul aceste înseamnă să răspândim epidemia”, a spus Victor Ponta.

Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, a precizat că s-a convenit ca decizia finală să fie luată abia peste două săptămâni.

„Decizia finală am convenit să fie luată peste două săptămâni, în funcţie de evoluţia coronavirus”, a spus Vosganian, la ieşirea de la consultprile cu Ludovic Orban.

Şi liderul USR, Dan Barna, s-a declarat de acord cu data alegerilor locale, dar ţinându-se cont de evoluţia epidemiei.

Toţi participanţii la discuţii au declarat că este nevoie de un guvern stabil care să poată gestiona situaţia de sănătate publică .

ALDE și PSD nu au participat la aceste consultări.