S-a dat startul programului Prima Casă 2020

433

S-a dat startul oficial al Programului Prima Casă pentru anul în curs. De la lansarea programului în 2009 şi până la finalul lunii iulie 2019, prin Prima casă au fost acordate peste  270.000 de garanţii şi promisiuni de garantare, cu o valoare totală de 24,9 miliarde de lei. 

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a anunțat că programul Prima Casă 2020 va beneficia de aceleași condiții de garantare din partea statului român ca și programele anterioare.

Băncile participante sunt: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Leumi Bank și Intesa Sanpaolo Bank.

Cine sunt beneficiarii proiectului

Potriviti site-ului oficial al Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri , beneficiarii Programului Prima Casă 2020 pot fi persoane fizice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  • dată solicitării creditului garantat, declara pe propria răspundere fie că nu deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția nicio locuința, indiferent de modul și de momentul în care a fost dobândită, fie că deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția cel mult o locuința, dobândita prin orice alt mod decât prin Program, în suprafață utilă mai mică de 50 mp;
  • achiziționează sau construiește o singură locuința, printr-un credit acordat și garantat în condițiile Programului;
  • are calitatea de împrumutat în raport cu finanțatorulTotodată, beneficiarii eligibili vor fi nevoiți să îndeplinească și condițiile prevăzute în cadrul normelor interne de creditare ale finanțatorilor, pomai spun reprezentanții FNGCIMM.

Condiţii Prima Casă 2020

– vârstă: 21-65 de ani

– venit minim pe economie: 1.340 de lei net

– să nu aibă deja o locuinţă mai mare de 50mp

– 40%- grad de îndatorare admis de bănci