Pe perioada starii de urgenta, specialistii Romsilva au participat, incepand cu 16 martie, alaturi de reprezentanti ai Politiei Romane si Garzilor Forestiere, la 3.741 de controale la circulatia materialului lemnos.

In urma acestor controale s-au constatat 76 de infractiuni, 487 de contraventii silvice si s-au confiscat 841,18 metri cubi de lemn.Tot pe perioada starii de urgenta, angajatii Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva au efectuat 2.720 de controale de fond sau partiale in fondul forestier administrat.In primele trei luni acel acestui an, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a efectuat, in fondul forestier administrat, 6.180 de controale de fond si partiale.

In urma controalelor efectuate in fondul forestier proprietatea publica a statului au fost constatate taieri ilegale cu un volum cumulat de 6.538 metri cubi, in scadere cu 9,32% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri aflate in proprietatea publica a statului, din aceasta 80% avand certificarea managementului forestier la nivel international. In plus, Romsilva asigura servicii silvice pe baza de contract pentru circa 1 milion de hectare paduri aflate in alte forme de proprietate.