Românul Alexandru Coman, nr. 1 în Europa la Categoria 14 ani, după ce a jucat două finale în Franța, la celebrul turneu TIM Essone

770

Localitatea franceză Saint Genevieve des Bois a găzduit cea de a 35-a ediție a puternicului turneu de Tennis Europe U14 de Categoria 1, TIM Essonne, turneu cu o îndelungată tradiție care de-a lungul anilor a avut în finală juniori cu nume grele în tenisul masculin mondial al ultimilor ani: Nadal, Gasquet, Robredo sau, mai recent, Andrey Rublev.

Alexandru COMAN, sportiv legitimat la CSM Craiova, reprezentant al României în acest turneu, a reușit să ajungă în ambele finale, atât la simplu cât și la dublu, după un parcurs excelent, fiind primul junior român care reușește această performanță în istoria de 35 de ani a competiției.

Alex a obținut succesiv victorii în turul 2 cu austriacul Lechno-Wasyutinky (nr.1 în Austria), în optimi împotriva francezului Gabriel Debru(o revanșă împotriva campionului european, după finala pierdută luna trecută de România împotriva Franței la Winter Cup), în sferturi cu germanul Yannick Kelm (nr.3 în Germania, echipă cu care a participat la faza finală a Winter Cup unde a ocupat locul 6 în ierarhia europeană) iar în semifinale împotriva rusului Yaroslav Demin (nr. 2 în clasamentul european), pentru ca să cedeze în finala turneului împotriva belgianului Gilles Bailly, 2-6, 6-7(6), după un meci extrem de disputat. În proba de dublu, Alex Coman a făcut pereche cu cehul Jakob Menšik, ajungând de asemenea până în finala turneului, cei doi fiind învinși în maxi-tiebreak, cu 7-6(3), 2-6, 10-6, de perechea rusă Demin-Shebekin.

Un turneu reușit pentru reprezentantul României, turneu la startul căruia s-au aliniat în acest an 15 din primii 30 de jucători ai Europei.

În urma acestor rezultate, Alexandru Coman a urcat pe prima poziție a clasamentului european la categoria sa de vârstă, egalând performanța de acum 8 ani de zile a lui Bogdan Borza, care devenea lider al ierarhiei europene în a doua parte a anului 2011.