Clădirea unde joi au fost carantinante instituțional 4 persoane se află în comuna Poienarii Burchii, din Prahova, 28 de kilometri de Ploiești, și spun localnicii, nu a mai fost niciodată folosită ca pensiune. Decizia de a trimite oamenii la vila fiicei subprefectului de Prahova a fost luată de Comitetul Județean pentru Situația de Urgență (CJSU).

Subprefectul Mihaela Duță, 51 de ani, a fost numită subprefect în decembrie 2019, conform protocolului încheiat la nivel central, postul de subprefect al județului Prahova a revenit PMP. Mihaela Duţă, a candidat din partea PMP la Primăria Cornu, la alegerile locale din 2016. Subprefectul spune că nu face parte din CJSU, dar a fost cu acord cu hotărârea de a caza oamenii la pensiunea fiicei sale. Nu vede nici un conflict de interese.

Centrul de carantină se afla în satul Piorești, din comuna Poienarii Burchii, cu acces direct la DJ101E, la 300-400 de metri de cele mai mari magazine din sat.

“Noi nu avem nici o pensiune în sat. Iar această vilă nu are siglă și nici nu a fost folosită niciodată în scopuri turistice! Ne temem, e în mijlocul comunei! În plus, se află pe terenul subprefectului”, acuză locuitorii din comună. Ei au trimis o plângere și către Consiliul Județean Prahova și către prefectură, solicitând lămuriri.

Primarul: “Pe mine nu m-a informat nimeni. Pensiunea abia a fost dată în folosință” Edilul Daniel Nedelcu spune nu a fost informat că îi vor fi aduse în comună persoane pentru izolare, dar recunoaște că i s-a cerut de la ISU Prahova, în urmă cu trei săptămâni, o listă cu spații de cazare disponibile.

Mihaela Duță: Nu este clădirea mea, este a unei întreprinderi individuale a fiicei mele. Iar eu nu sunt în Comitetul pentru Situații de Urgență. Și dacă aș fi fost, tot eram de acord. Oricum, am fost consultată. Eu și fiica mea ar trebui să fim primele care ne temem. S-a făcut dezinfecția, fiica mea intră acolo, face curat, spălă și calcă rufele. Oamenii sunt supărați și speriați degeaba. Pensiunea oricum e izolată, curtea mea e în câmp, la 120 de metri de drumul principal. Îi asigur că totul va fi bine, scrie libertatea.ro

„Are vreo 4.700 de metri pătraţi. Eu am alte patru terenuri, dar nu acesta. Şi au mai stat oameni la pensiune. Condiţiile sunt de lux, totul e nou, chiar spuneau jandarmii că ar vrea şi ei să aibă o asemenea casă, dacă s-ar putea.

Acei oameni nu sunt bolnavi! Au stat în carantină şi în ţările de unde au venit şi o iau de la capăt. Locuitorii nu au de ce să-şi facă griji, carantinaţii sunt în paza jandarmeriei. „, a mai spus subprefectul.

Foto: Facebook/ Mihaela Duță