Româncele au ratat o finală istorică : Franța – România 3-2 Fed Cup

566

Franța – România 3-2 Fed Cup. Franța s-a calificat în finala Fed Cup după ce partida de dublu a fost câștigată, dramatic, de Caroline Garcia și Kristina Mladenovici. Cele două au trecut cu 5-7, 6-3, 6-4, de fetele noastre, Simona Halep și Monica Niculescu, stabilind scorul final al acestei întâlniri, 3-2.

Irina Camelia Begu, accidentată, pierde meciul cu Pauline Parmentier

Scorul general al întâlnirii Franța – România a redevenit egal, 2-2, după ce Irina Begu s-a accidentat în momentul în care scorul era 6-3, 2-6, 5-2 în favoarea adversarei sale, Pauline Parmentier. După time-out-ul medical, Irina a revenit pe teren, dar nu a mai putut schimba soarta acestui set decisiv, câștigat cu 6-2 de franțuzoaică.

De aproape trei ore a avut nevoie Simona Halep pentru a readuce România în avantaj, după primul meci al zilei a doua de la Rouen, din semifinala cu Franța a Grupei Mondiale a Fed Cup by BNP Paribas.
Condusă cu 1-0 la seturi, Simona a luptat uluitor, a ridicat sala în picioare cu lovituri senzaționale, și după un meci istovitor se impune cu 6-7(6), 6-3, 6-4, în fața nr. 1 al Franței, Caroline Garcia.
În aproximativ 10 minute va începe cel de-al doilea meci al zilei, Irina Begu fiind trimisă pe teren de Florin Segărceanu, pentru România, în vreme ce francezii au decis să mizeze pe Pauline Parmentier.

Franța și România sunt la egalitate, 1-1, la finalul unei prime zile în care Simona Halep s-a impus cu 6-3, 6-1, în fața Kristinei Mladenovic, iar Mihaela Buzărnescu a fost învinsă cu 6-3, 6-3, de Caroline Garcia.