Mulți români se întreabă dacă este legal să își transporte soțul/soția cu mașina, spre serviciu, pe perioada stării de urgență de pe teritoriul României.

Reprezentanții Poliției Române vin cu precizări în acest sens:

” ”Dacă apreciați că motivul deplasării este unul justificat, puteți face acest lucru completând declarația pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie).

După cum se poate constata, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță. O astfel de situație ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de așteptare în stații etc)”, se arată în răspunsul Poliției Române, la întrebarea „Pot să-mi transport cu mașina soția/soțul la/de la serviciu?”.