Sâmbătă, 25 aprilie, specialiștii din cadrul Laboratorului de biologie moleculară al Spitalului Județean de Urgență Ploiești au efectuat 51 de teste pentru coronavirus. Încă un angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti a ieşit pozitiv la testarea COVID-19, după ce ieri dimineaţă, o asistentă medicală a fost testată la fel..

46 dintre aceste teste efectuate cu platforma de biologie moleculară Real-Time PCR au vizat probele prelevate de la cadrele medicale din cadrul spitalului și alte 5 – de la pacienți ai unității medicale.

La cele 51 de probe prelucrate ieri, rezultatele au fost următoarele:

▶️ 1️⃣ test pozitiv – la un angajat din cadrul personalului auxiliar (registrator)
▶️ 3️⃣ incerte
▶️ 4️⃣7️⃣ negative

Testele incerte reprezintă rezultatele probelor prelevate de la pacienți care fie sunt pe cale de a se pozitiva, fie sunt pe cale de vindecare.

Tocmai de aceea, în cazul pacienților internați și tratați în spitale, este nevoie de două teste negative consecutive, pentru a putea fi externați și considerați vindecați.

Testarea cadrelor medicale și a personalului auxiliar din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești va continua, prioritare fiind Unitatea de Primiri Urgențe, Secția de Boli Infecțioase și Secția Anestezie-Terapie Intensivă, transmite președintele CJ Prahova, Bogdan Toader.