Revoltător! Ploieștiul, invadat de șobolani. Oamenilor le este teamă să se mai apropie de tomberoanele pline de gunoi

442

Imagini revoltătoare au fost surprinse joi la Ploieşti: ghenele de gunoi invadate de şobolani care mişună de colo-colo. Oamenilor le este teamă să se mai apropie de tomberoanele pline cu deşeuri, care zac neridicate de zile în şir.

Oraşul se confruntă de mai multe luni cu o criză a gunoiului determinată de neînţelegerile dintre primărie şi salubriști.

În Cartierul Vest din Ploiești – la doi paşi de o şcoală şi un bloc – se află o platformă de gunoi îngropată. La suprafaţă însă, agăţaţi de pungile cu resturi alimentare, mişună şobolanii. Imaginea este terifiantă când muncitorii de la salubritate încearcă să golească tomberoanele.

Cu mătura în mână şi fără un minim de echipament de protecţie acest bărbat încearcă să alunge rozătoarele. Speriaţi şobolanii se vâră în crăpăturile din beton, sau se urcă pe gardul ce împrejmuieşte .

Locatarii blocurilor din jur sunt îngroziţi şi se tem că şobolanii le vor intra în apartamente.

Medicii de la spitalul de urgenţă din Ploieşti spun că s-a întâmplat să le vină pacienţi muşcaţi de şobolani. În plus, rozătoarele pot transmite boli grave.

Autorităţile locale spun că în oraş s-au făcut deratizări pe domeniul public dar ar fi trebuit ca şi asociaţiile de proprietari să facă acelaşi lucru, pe scările de bloc şi în subsoluri, conform protv

Ploieştiul a ajuns în această situaţie ca urmare a neînţelegerilor dintre primărie şi operatorul de salubritate. Contractul iniţial a fost reziliat iar municipalitatea a contractat o altă firmă care ar trebui să facă curăţenie.