Fotografia în care mai mulți membri ai Cabinetului Orban încalcă regulile de distanțare socială, la o țigară și un pahar de alcool la Palatul Victoria, a devenit subiectul momentului pe rețelele de socializare.În imagine, demnitarii beau diverse băuturi alcoolice și fumează, iar măștile de protecție sunt lăsate deoparte, pe masă.

În imagine apar ministrul transporturilor, Lucian Bode, vicepremierul Raluca Turcan, premierul Ludovic Orban, ministrul economiei, Virgil Popescu, și ministrul de externe, Bogdan Aurescu.

Premierul fumează și are în față un pahar de bere, în timp ce ministrul economiei are un pahar cu o băutură alcoolică. În fața ministrului transporturilor, Lucian Bode, sunt două pahare cu șampanie, iar ministrul de externe, Bogdan Aurescu, care are mănuși, ține în mână un trabuc.
În imagine sunt încălcate mai multe reguli, nu doar cele din starea de alertă, în care trebuie respectată distanța socială, iar masca de protecție în spații închise este obligatorie. În plus, aceștia fumează în spații închise.

Sunt sute de mii de comentarii pe paginile de socializare cu privire la poza apărută cu Ludovic Orban și miniștri care beau și fumează la Guvern, fără să respecte câtuși de puțin regulile impuse chiar de ei. Oamenii îi critică dur și spun că dacă cei care fac legi le încalcă, ei de ce să le respecte.

Fotografia a dat motiv de critică şi multor politicieni.

Imaginea care a devenit virală deja pe internet a fost publicată iniţial de Rodica Nassar, care a avut mai multe mandate de deputat din partea PSD. 

”Porunca 1 – Să purtaţi masca în locuri închise!
Porunca a 2 a – să păstraţi distanţă socială!
Porunca a 3 a – să nu fumaţi în instituţîi publice!
Porunca a 4 a – să nu spui că nu ai bani de alocaţii pentru copii în timp ce tu bei un whiskey care costă cât alocaţia pe 6 luni
Porunca a 5 a – să nu nu spui că nu ai bani de pensii când fumezi cigars care costă cât pensia pentru o lună
Porunca a 6 a – poţi să faci ce vrei tu la Guvern pentru că acolo te-a pus Iohannis şi nu poporul/ deci batjocoreşte-i cât vrei că nu contează/ toate regulile sunt pentru “fraierii” de români nu pentru Echipa PNL
Porunca a 7 a – să ieşi să spui că whiskey şi cigar sunt rămase de la PSD şi ei doar distrugeau «ciumă roşie»
Porunca a 8, 9, 10 a – dacă îi mai votaţi pe aceşti oameni înseamnă că vă place să fiţi trataţi aşa!!!
Am întrebat şi eu foştii colaboratori de la Guvern ce făceau în acel birou şi la ce se uitau (cunosc biroul acela de la Etajul 1) – am aflat răspunsul : se uitau la televizor şi ascultau pentru că era Victor Ponta la RTV! Serios, a scris Ponta pe Facebook.

La rândul său, eugen Teodorovici cere demisia premierului.

”Asta se întâmplă în biroul prim-ministrului României‼ Ţara arde şi PNL-iştii … Asta fac “liberalii” la guvernare‼ (…) Orban şi gaşca lui de hoţi şi trădători de ţară fumează, consumă băuturi alcoolice şi îşi ghiftuiesc burdihanele, culmea … în birourile instituţiilor publice pe care le conduc‼ RUŞINE ORBAN, RUŞINE PNL‼ DEMISIA‼”, a scris Teodorovici pe Facebook.