Realizare importantă pentru județul Prahova : a atras 156 milioane lei bani europeni pentru Sistemul de management integrat al deşeurilor

765

Judeţul Prahova a pus în funcţiune un sistem de ma­nagement integrat al deşeurilor din România cu ajutorul fondurilor euro­pene, valoarea totală a investiţiilor finanţate din POS Mediu şi POIM fiind de 156 mi­lioane de lei. Din această sumă,  95 milioane de lei este valoarea eligibilă nerambursabilă a Uniunii Europene.

Staţia de Tratare Mecano-Biologică a Deşeurilor Biodegradabile Ploieşti, cea care deserveşte municipiul reşedinţă de judeţ, cu o populaţie de 185.000 de locuitori, are o capacitate de prelucrare de 150.065 tone /an, din care deşeuri reziduale 146.960 tone /an şi 3.150 de tone/an deşeuri verzi (deşeuri biodegradabile din grădini, parcuri şi pieţe). Construirea staţiei de tratare mecano-biologică de deşeurilor biodegradabile Ploieşti a fost executată de compania Strabag, valoarea lucrărilor fiind de 51.221.294 lei (fără TVA).

„Este un obiectiv de interes judeţean, ce va fi de folos tuturor prahovenilor, fie că locuiesc în mediul rural sau urban, dar şi agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în judeţul nostru sau care vor să investească aici. Administraţia judeţeană mai are depuse şi alte proiecte pentru a accesa fonduri europene“, a precizat  preşedintele Consiliului Judeţean Prahova Bogdan Toader.

Acesta este al doilea proiect ca valoare din fonduri structurale câştigate şi im­plementate în judeţ, după cel de alimentare cu apă derulat de operatorul judeţean Hidro Prahova, care s-a ridicat la 332 mi­lioane de lei.

Impactul creat de acesta constă în reducerea cantităţii de deşeuri municipale depozitată şi crearea premiselor pentru valorificarea deşeurilor municipale prin co-procesare.

Citește articolul complet pe http://zf.ro