Judeţul Prahova a pus în funcţiune un sistem de management integrat al deşeurilor din România cu ajutorul fondurilor europene, valoarea totală a investiţiilor finanţate din POS Mediu şi POIM fiind de 156 milioane de lei. Din această sumă, 95 milioane de lei este valoarea eligibilă nerambursabilă a Uniunii Europene.
Staţia de Tratare Mecano-Biologică a Deşeurilor Biodegradabile Ploieşti, cea care deserveşte municipiul reşedinţă de judeţ, cu o populaţie de 185.000 de locuitori, are o capacitate de prelucrare de 150.065 tone /an, din care deşeuri reziduale 146.960 tone /an şi 3.150 de tone/an deşeuri verzi (deşeuri biodegradabile din grădini, parcuri şi pieţe). Construirea staţiei de tratare mecano-biologică de deşeurilor biodegradabile Ploieşti a fost executată de compania Strabag, valoarea lucrărilor fiind de 51.221.294 lei (fără TVA).
„Este un obiectiv de interes judeţean, ce va fi de folos tuturor prahovenilor, fie că locuiesc în mediul rural sau urban, dar şi agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în judeţul nostru sau care vor să investească aici. Administraţia judeţeană mai are depuse şi alte proiecte pentru a accesa fonduri europene“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova Bogdan Toader.
Acesta este al doilea proiect ca valoare din fonduri structurale câştigate şi implementate în judeţ, după cel de alimentare cu apă derulat de operatorul judeţean Hidro Prahova, care s-a ridicat la 332 milioane de lei.
Impactul creat de acesta constă în reducerea cantităţii de deşeuri municipale depozitată şi crearea premiselor pentru valorificarea deşeurilor municipale prin co-procesare.
Citește articolul complet pe http://zf.ro