Reacția PNL la afirmația Sorinei Pintea că românii sunt ”un popor de infractori”: ”Nu poporul e infractor, ci aceia care dau legi și ordonanțe să scape infractorii!”

522

Reacție dură din partea PNL la afirmațiile ministrului Sănătății, Sorina Pintea, care a spus că ”suntem un popor de infractori”. Deputata Antoneta Ioniță atrage atenția că Sorina Pintea a început să se comporte precum conducerea PSD, luându-se la întrecere cu Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu sau Cătălin Rădulescu în aroganță și prost gust.

”Halucinant! Sorina Pintea a catalogat poporul român ca fiind “unul de infractori”. Doamna Pintea! Nu poporul e infractor, ci aceia care dau legi și ordonanțe să scape infractorii! Nu poporul român modifică Codurile Penale ca să ofere imunitate clientelei de partid a PSD! Nu poporul român pregătește ordonanțe de urgență ca să impiedice validarea referendumului referitor la justiție din 26 mai! Nu poporul român ia cu arcanul medicii ca să-i ducă la mitinguri de campanie!”, au declarat reprezentanții PNL, potrivit unui comunicat de presă.

Reacția liberalilor vine după ce marți, ministrul Sănătății a spus că, după părerea sa, românii sunt un popor de infractori deoarece protestează atrunci când autoritățile măresc amenzile.

„Nu știu dacă știți, am publicat pe site-ul Ministerului Sănătății modificarea amenzilor pentru măsuri ingienico-sanitare, pentru depășirea timpilor de staționare în Unitatea de Primiri Urgențe. Vă spun foarte sincer, m-a amuzat reacția unora de după și mă gândeam, sper să nu mă citeze nimeni, eu cred că suntem un popor de infractori. În momentul în care se măresc amenzile, protestăm. Păi dacă eu n-am de gând să încalc legea, de ce să fiu supărat că cresc amenzile?”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la dezbaterea care a avut loc luni și care a fost transmisă pe pagina de Facebook, Inclusiv.