Reactia PNL dupa ce Kovesi a anuntat ca a fost citata ca suspect pentru luare de mita

524

Presedintele PNL Ludovic Orban a reactionat, miercuri seara, la anuntul ca Laura Codruta Kovesi a fost citata de Adina Florea ca suspect pentru luare de mita.

„Mi se pare scandalos ca atunci când mai sunt câteva zile până la audierea în Comisia LIBE a Parlamentului European a candidatului român la şefia Parchetului European, Secţia specială de investigare a magistraţilor să iniţieze o anchetă penală, atât de rapid, împotriva doamnei Kovesi care, repet, este în procedura de ocupare a poziţiei de procuror-şef al Parchetului European. 
❗️Am fost împotriva infiinţării acestei Secţii. 
❗️Am atacat la CCR. 
❗️Am sesizat Comisia de la Veneţia. 
❗️Comisia de la Veneţia ne-a dat dreptate şi a formulat o recomandare împotriva înfiinţării acestei Secţii speciale de investigare a magistraţilor. 
❗️Această secţie este practic sluga infractorilor din PSD-ALDE, execută comenzi şi care încearcă să îngenuncheze orice magistrat independent care încearcă să îşi exercite profesia şi care îi deranjează pe cei aflaţi astăzi la putere.

❗️Nimic nu este întâmplător pe lumea aceasta. Nu cred în coincidenţe şi mi se pare că este o acţiune comandată politic, cu scopul clar de a pune în umbră şi de a reduce şansele candidatului român la funcţia de procuror-şef al Parchetului European.
❗️Cu siguranţă atunci când un candidat este pus într-o astfel de situaţie în care să planeze suspiciuni asupra sa este posibil să i se reducă şi şansele. 
❗️Repet. Nu cred în coincidenţe şi mi se pare scandalos faptul că această nou înfiinţată Secţie, creată de actuala putere, de Dragnea, de Tăriceanu, doar cu scopul de a intimida magistraţii independenţi, să comită o asemenea agresiune împotriva unui magistrat român care este implicat într-o procedură de selecţie pentru ocuparea unei funcţii de conducere foarte importantă la nivel european.” – a declarat Ludovic Orban pe facebook.