Răzvan Cuc: Până la sfârşitul anului semnăm contractul pentru Autostrada Ploiești-Brașov

484

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a declarat, marți, că după ce a fost declarată obiectiv strategic de interes național, până la sfârșitul acestui an, pentru Autostrada Ploiești-Brașov va fi semnat contractul cu un prestator.

„Va fi o procedură mai simplificată de achiziție, similară procedurilor care sunt desfășurate de Ministerul Apărării Naționale, mult mai rapidă. (…) Estimez că până la sfârșitul acestui an avem contractul semnat cu un prestator”, a declarat ministrul Răzvan Cuc.

Răzvan Cuc a declarat că decizia s-a luat deoarece negocierile cu consorțiul chinezo-turc ar fi prelungit termenul de începere a lucrărilor, iar guvernul trebuie să ia măsuri radicale acum pentru implementarea obiectivelor de infrastructură.

„Dorința mea a fost s-o facem pe buget de stat, pentru că se poate face, impactul este multianual. Eu m-am bucurat când a venit consorțiul chinezo-turc, dar și dacă stăm în negocieri trei, patru, cinci, șase luni, nu cred că mai este util. Noi trebuie să luăm niște măsuri radicale acum pentru implementarea obiectivelor de infrastructură. Ploiești-Brașov este un obiectiv care este dorit de români de foarte mult timp”, a declarat ministrul.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că CSAT a aprobat ca proiectul autostrăzii Ploieşti-Brașov să fie declarat obiectiv strategic de interes național.