Razie de amploare, cu peste 100 de polițiști, în două cartiere din Ploiești la persoane bănuite de furt de energie electrică și infracțiuni la regimul rutier

467

”Aproximativ 110 poliţişti de investigaţii criminale, de ordine publică şi rutieră din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, desfăşoară o razie pentru menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică precum şi pentru combaterea faptelor ilegale în două cartiere din municipiu, considerate ca având un risc criminogen ridicat”, anunţă poliţia.

În cadrul acţiunii, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Poliţiei Municipiului Ploieşti vor pune în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară în vederea documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, furt calificat, furt de energie electrică, cât şi infracţiuni la regimul rutier.

Astfel, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului au efectuat 3 percheziții domiciliare, în municipiul Ploiești, la locuințele a două persoane bănuite de înșelăciune, furt de energie electrică și infracțiuni la regimul rutier.

Doi bărbați au fost conduși la sediul unității de poliție, pentru audieri.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului trecut, unul dintre bărbați ar fi săvârșit mai multe fapte de înșelăciune, solicitând unor persoane diferite mărfuri sau efectuarea unor servicii, fără a achita contravaloarea acestora. Totodată, a reieșit că bărbatul ar fi fost racordat la rețeaua de energie electrică în mod ilegal.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 55.000 de lei.

Față de celălalt bărbat, se efectuează cercetări în vederea documentării activității infracționale privind săvârșirea a două infracțiuni la regimul rutier, conducere a unui vehicul pe drumurile publice, fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

De asemenea, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au efectuat 6 percheziții domiciliare, în municipiul Ploiești, la trei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 42 de ani, au fost conduși la sediul unității de poliție, în vederea audierii.

Din cercetări a reieșit că, în perioada noiembrie 2021- ianuarie 2022, cele trei persoane ar fi sustras, din 9 societăți comerciale, mai multe bunuri, precum țigări, băuturi alcoolice, dar și produse alimentare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 23.000 de lei.

Totodată, polițiștii au depistat o persoană urmărită, care se sustrăgea măsurii arestării preventive, pentru săvârșirea infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Bărbatul a fost introdus în Penitenciarul Mărgineni, din județul Dâmbovița. 

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, dar și obiecte folosite în activitatea infracțională.

În cadrul raziei, polițiștii au acționat în filtre rutiere, verificând peste 35 de autovehicule, fiind legitimate 60 de persoane.

Astfel, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, conform OUG nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată.

La acţiune participă poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi al jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Matei Basarab Ploieşti.