Războiul declarațiilor continuă : Bogdan Toader vs. Adrian Dobre

773

Într-o perioadă în care Municipiul Ploiești este în pragul falimentului, în care problemele orașului se acutizează pe zi ce trec, fără a cauta și implementa cele mai bune soluții de rezolvare pentru ele, politicienii noștri se bat în declarații, care mai de care menite să câștige simpatia electoratului :

„Îi explic cât pot de simplu PSD-istului Bogdan Toader, ca să înţeleagă şi el: NU voi accepta ca ploieştenii să plătească 404 lei per gigacalorie către Veolia.

Eu apăr interesele locuitorilor Ploieştiului, nu ale vreunei companii străine.

Sigur că voi continua negocierile cu Veolia. Joi sau vineri, ne vedem din nou. Eu nu închid niciodată uşa dialogului, atât timp cât acesta se face cu bună credinţă. Le-am spus francezilor ceea ce le voi transmite public într-o scrisoare şi ploieştenilor: sunt de acord să mergem mai departe cu contractul dacă păstrăm preţul la un nivel suportabil pentru ploieşteni.

Nu voi accepta însă ca, după ce ploieștenii le-au plătit peste 300 de milioane de euro în 15 ani, să le plătescă aceeaşi sumă în mai puţin de 7 ani, aşa cum doreşte majoritatea PSD – ALDE – PMP.

Le mulţumesc celor de la Veolia că au recunoscut public că au solicitat un preţ de 404 lei, pentru că astfel cetăţenii din Ploieşti pot să vadă ce soluţie susţin reprezentanţii majorităţii PSD – ALDE – PMP din Consiliul Local.

Mi se pare degradant ca ditamai preşedintele de Consiliu Judeţean să se transforme în avocatul unei companii private care vrea să-i jupoaie pe ploieşteni.” a declarat Adrian Dobre, primarul Ploieștiului.

Replica lui Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, nu întârziat sa apară :

” ?̂?????????? ??? ???? ?? ?????? ??? ?????????? ????̆?̧?????? ?̧? ??̆??̂? ??????̧? ???????? ?????? ?? ??????? ??????̧???????! Am evitat, de fiecare dată, să intru în polemici politice, însă nu tolerez minciuna.

Sunt pur și simplu consternat de modul duplicitar în care acționează primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, care riscă să lase Ploieștiul fără sistem public de furnizare a apei calde și a căldurii!
Este absolut de neînțeles atitudinea tendențioasă și fără nicio legătură cu realitatea în care prezintă primarul Ploieștiului situația extrem de critică a sistemului de furnizare a apei calde și a încălzirii pentru casele ploieștenilor.

?????????? ???????̆ ? ????̆?̧?????? este principala obligaţie pe care factorii decizionali şi, mai ales, primarii trebuie să o respecte. Întâlnirea de ieri, vizând negocierea cu privire la sistemul de furnizare a agentului termic este un subiect deosebit de important pentru comunitatea ploieşteană, dar ?????? ???????? ???????????? ??????̦??, ?????? ?????, ???? ? ??????̆ ???????????? ????????̆, ???? ???? ?̂???????̆ ??̆ ??̂?̧???? ??????? ?????????, ????̧??? ??????, ?̂? ??? ?????????.

?????? ??????????????̆ a faptului că afirmaţiile primarului sunt doar niște neadevăruri populiste ? ??????????̆ ????????, ?? ???? ?? ????̧?? ??????? ?????. Pe scurt, aşa cum reiese din adresa emisă, imediat ulterior, ședinței de negociere între Primăria Ploiești, Consiliul Județean Prahova și Veolia Energie, s-au discutat exclusiv variantele legate de continuarea furnizării apei calde și a căldurii pentru apartamentele ploieștenilor, stabilindu-se chiar posibilele etape următoare vizând prelungirea contractului cu actualul furnizor pentru o perioadă fie „cu doi ani”, „cu trei ani” sau „cu patru ani”. Primarul nu a avut niciodată intenţia de a întrerupe colaborarea cu Veolia Energie.

Teatrul ieftin pe care îl joacă primarul Ploieștiului și faptul că a denaturat complet rezultatele discuției pe care am purtat-o ieri demonstrează că atacurile politice sunt puse mai presus de interesele ploieștenilor. Ceea ce este de neconceput, indiferent din ce parte ar veni o asemenea atitudine nedemnă de un edil al unui oraș aflat în pragul unei adevărate crize a sistemului de furnizare a agentului termic!

În concluzie, ?????̧?? ???????̆ de domnul Adrian Dobre, ?? ???????????? ?????????????, anume, aceea de constituire a unei societăți proprii pentru furnizarea agentului termic în Ploiești ?? ??????????̆ ????̂? ? ???? ?????????̆ pentru că durata necesară, infrastructura tehnică deficitară sunt obstacole care ar fi condus, din luna mai a acestui an, la întreruperea furnizării apei calde, pe o perioadă nedeterminată, în locuinţele ploieştenilor. Este imposibil de constituit o societate comercială specializată în furnizarea energiei termice astfel încât ploieștenii să nu sufere din cauza incompetenței lui Adrian Dobre!

???????? ?????? ????? ?? ? ?̂???̆?̦?? ???? ????, ??̂?? ??? ??? ???? ?? ?? ?? ??????, ??? ?? ??????? ?? ????̦! ?? ? ?̂???̆?̦?? ????? ?????? ????????????????? ?? ???? ? ??? ?????? ?????????? ??????̦?? ?̦? ?????? ?????????? ??????? ????̦.” a declarat în replica Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova

Bogdan Toader a prezentat și niște adrese către Veolia :