Războiul declarațiilor continuă : Bogdan Toader vs. Adrian Dobre

437

Într-o perioadă în care Municipiul Ploiești este în pragul falimentului, în care problemele orașului se acutizează pe zi ce trec, fără a cauta și implementa cele mai bune soluții de rezolvare pentru ele, politicienii noștri se bat în declarații, care mai de care menite să câștige simpatia electoratului :

“Îi explic cât pot de simplu PSD-istului Bogdan Toader, ca să înţeleagă şi el: NU voi accepta ca ploieştenii să plătească 404 lei per gigacalorie către Veolia.

Eu apăr interesele locuitorilor Ploieştiului, nu ale vreunei companii străine.

Sigur că voi continua negocierile cu Veolia. Joi sau vineri, ne vedem din nou. Eu nu închid niciodată uşa dialogului, atât timp cât acesta se face cu bună credinţă. Le-am spus francezilor ceea ce le voi transmite public într-o scrisoare şi ploieştenilor: sunt de acord să mergem mai departe cu contractul dacă păstrăm preţul la un nivel suportabil pentru ploieşteni.

Nu voi accepta însă ca, după ce ploieștenii le-au plătit peste 300 de milioane de euro în 15 ani, să le plătescă aceeaşi sumă în mai puţin de 7 ani, aşa cum doreşte majoritatea PSD – ALDE – PMP.

Le mulţumesc celor de la Veolia că au recunoscut public că au solicitat un preţ de 404 lei, pentru că astfel cetăţenii din Ploieşti pot să vadă ce soluţie susţin reprezentanţii majorităţii PSD – ALDE – PMP din Consiliul Local.

Mi se pare degradant ca ditamai preşedintele de Consiliu Judeţean să se transforme în avocatul unei companii private care vrea să-i jupoaie pe ploieşteni.” a declarat Adrian Dobre, primarul Ploieștiului.

Replica lui Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, nu întârziat sa apară :

” 𝗜̂𝗻𝘁𝗼𝘁𝗱𝗲𝗮𝘂𝗻𝗮 𝘃𝗼𝗶 𝗽𝘂𝗻𝗲 𝗽𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗺𝘂𝗹 𝗹𝗼𝗰 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀𝗲𝗹𝗲 𝗰𝗲𝘁𝗮̆𝘁̧𝗲𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 𝘀̧𝗶 𝗿𝗮̆𝗺𝗮̂𝗻 𝗮𝗰𝗲𝗹𝗮𝘀̧𝗶 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻𝗲𝗿 𝗰𝗼𝗿𝗲𝗰𝘁 𝗮𝗹 𝘁𝘂𝘁𝘂𝗿𝗼𝗿 𝗽𝗹𝗼𝗶𝗲𝘀̧𝘁𝗲𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿! Am evitat, de fiecare dată, să intru în polemici politice, însă nu tolerez minciuna.

Sunt pur și simplu consternat de modul duplicitar în care acționează primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, care riscă să lase Ploieștiul fără sistem public de furnizare a apei calde și a căldurii!
Este absolut de neînțeles atitudinea tendențioasă și fără nicio legătură cu realitatea în care prezintă primarul Ploieștiului situația extrem de critică a sistemului de furnizare a apei calde și a încălzirii pentru casele ploieștenilor.

𝗜𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗼𝗿𝗲𝗰𝘁𝗮̆ 𝗮 𝗰𝗲𝘁𝗮̆𝘁̧𝗲𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿 este principala obligaţie pe care factorii decizionali şi, mai ales, primarii trebuie să o respecte. Întâlnirea de ieri, vizând negocierea cu privire la sistemul de furnizare a agentului termic este un subiect deosebit de important pentru comunitatea ploieşteană, dar 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿𝘂𝗹 𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗣𝗹𝗼𝗶𝗲𝘀̦𝘁𝗶, 𝗔𝗱𝗿𝗶𝗮𝗻 𝗗𝗼𝗯𝗿𝗲, 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗼 𝘀𝗶𝗺𝗽𝗹𝗮̆ 𝗼𝗽𝗼𝗿𝘁𝘂𝗻𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲 𝗽𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮̆, 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗶̂𝗻𝗰𝗲𝗮𝗿𝗰𝗮̆ 𝘀𝗮̆ 𝗰𝗮̂𝘀̧𝘁𝗶𝗴𝗲 𝗰𝗮𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹 𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗼𝗿𝗮𝗹, 𝗺𝗶𝗻𝘁̧𝗶𝗻𝗱 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰, 𝗶̂𝗻 𝗺𝗼𝗱 𝗱𝗲𝗹𝗶𝗯𝗲𝗿𝗮𝘁.

𝗗𝗼𝘃𝗮𝗱𝗮 𝗶𝗻𝗰𝗼𝗻𝘁𝗲𝘀𝘁𝗮𝗯𝗶𝗹𝗮̆ a faptului că afirmaţiile primarului sunt doar niște neadevăruri populiste 𝗼 𝗿𝗲𝗽𝗿𝗲𝘇𝗶𝗻𝘁𝗮̆ 𝗮𝗱𝗿𝗲𝘀𝗲𝗹𝗲, 𝗽𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗹𝗲 𝗮𝘁𝗮𝘀̧𝗲𝘇 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝘂𝗶 𝗺𝗲𝘀𝗮𝗷. Pe scurt, aşa cum reiese din adresa emisă, imediat ulterior, ședinței de negociere între Primăria Ploiești, Consiliul Județean Prahova și Veolia Energie, s-au discutat exclusiv variantele legate de continuarea furnizării apei calde și a căldurii pentru apartamentele ploieștenilor, stabilindu-se chiar posibilele etape următoare vizând prelungirea contractului cu actualul furnizor pentru o perioadă fie “cu doi ani”, “cu trei ani” sau “cu patru ani”. Primarul nu a avut niciodată intenţia de a întrerupe colaborarea cu Veolia Energie.

Teatrul ieftin pe care îl joacă primarul Ploieștiului și faptul că a denaturat complet rezultatele discuției pe care am purtat-o ieri demonstrează că atacurile politice sunt puse mai presus de interesele ploieștenilor. Ceea ce este de neconceput, indiferent din ce parte ar veni o asemenea atitudine nedemnă de un edil al unui oraș aflat în pragul unei adevărate crize a sistemului de furnizare a agentului termic!

În concluzie, 𝘀𝗼𝗹𝘂𝘁̧𝗶𝗮 𝗹𝗮𝗻𝘀𝗮𝘁𝗮̆ de domnul Adrian Dobre, 𝗰𝘂 𝗼𝗽𝗼𝗿𝘁𝘂𝗻𝗶𝘀𝗺𝘂𝗹 𝗰𝗮𝗿𝗮𝗰𝘁𝗲𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗰, anume, aceea de constituire a unei societăți proprii pentru furnizarea agentului termic în Ploiești 𝗻𝘂 𝗿𝗲𝗽𝗿𝗲𝘇𝗶𝗻𝘁𝗮̆ 𝗱𝗲𝗰𝗮̂𝘁 𝗼 𝗶𝗱𝗲𝗲 𝗶𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘀𝘁𝗮̆ pentru că durata necesară, infrastructura tehnică deficitară sunt obstacole care ar fi condus, din luna mai a acestui an, la întreruperea furnizării apei calde, pe o perioadă nedeterminată, în locuinţele ploieştenilor. Este imposibil de constituit o societate comercială specializată în furnizarea energiei termice astfel încât ploieștenii să nu sufere din cauza incompetenței lui Adrian Dobre!

𝗣𝗿𝗶𝗺𝗮𝗿𝘂𝗹 𝗔𝗱𝗿𝗶𝗮𝗻 𝗗𝗼𝗯𝗿𝗲 𝗻𝘂 𝗮 𝗶̂𝗻𝘃𝗮̆𝘁̦𝗮𝘁 𝗻𝗶𝗰𝗶 𝗮𝗰𝘂𝗺, 𝗰𝗮̂𝗻𝗱 𝗺𝗮𝗶 𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗼𝗮𝗿 𝘂𝗻 𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗺𝗮𝗻𝗱𝗮𝘁, 𝗰𝘂𝗺 𝘀𝗲 𝗰𝗼𝗻𝗱𝘂𝗰𝗲 𝘂𝗻 𝗼𝗿𝗮𝘀̦! 𝗡𝘂 𝗮 𝗶̂𝗻𝘃𝗮̆𝘁̦𝗮𝘁 𝗻𝗶𝗺𝗶𝗰 𝗱𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲 𝗿𝗲𝘀𝗽𝗼𝗻𝘀𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗽𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗼 𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹 𝗣𝗹𝗼𝗶𝗲𝘀̦𝘁𝗶 𝘀̦𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗹𝗼𝗰𝘂𝗶𝘁𝗼𝗿𝗶𝗶 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝘂𝗶 𝗼𝗿𝗮𝘀̦.” a declarat în replica Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova

Bogdan Toader a prezentat și niște adrese către Veolia :