Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat, joi, la „Marius Tucă Show”, că alegerile generale vor fi organizate în 5 decembrie, iar cele locale la sfârșit de septembrie sau început de octombrie.În ciuda unor scenarii care vorbeau despre posibilitatea ca alegerile locale și cele generale să fie comasate anul acesta, se pare că guvernarea liberală a optat pentru o altă variantă.

Programate inițial pentru această vară, alegerile locale au fost date peste cap de epidemie COVID-19.

Românii ar urma să meargă la urne la sfârșit de septembrie sau început de octombrie pentru alegerile locale și la 5 decembrie pentru cele generale, dacă situația o va permite – a anunțat Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, la „Marius Tucă Show”

Parlamentul a adoptat legea prin care alegerile locale, care trebuiau să aibă loc la finalul lunii iunie, se amână. Deși măsura fusese luată deja de guvern prin ordonanță de urgență, PSD, UDMR, Pro România și ALDE au venit cu propria varianta de lege.

Mandatele aleșilor locali se prelungesc cu cel mult șase luni de la încetarea stării de urgență.

Data alegerilor locale va fi stabilită de Parlament prin lege, nu de guvern prin hotărâre, așa cum s-a întâmplat până acum.

Foto: Facebook/Rares Bogdan