Raluca Turcan, PNL: Solicit premierului să transforme Educaţia într-o prioritate reală a guvernării

541

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a solicitat premierului Viorica Dăncilă să transforme Educaţia într-o prioritate reală a guvernării, apreciind că demiterea Ecaterinei Andronescu din acest portofoliu era necesară.„Solicit premierului Viorica Dăncilă ca, odată cu nominalizarea noului ministru al Educației, să transforme acest domeniu într-o prioritate REALĂ a guvernării! Demiterea ministrului Ecaterina Andronescu era demult necesară, dar nu este suficientă pentru a scoate din groapă educația din România. Dacă nu se vor lua măsuri clare, începând chiar cu rectificarea bugetară anunțată, pentru a repara haosul creat de Ecaterina Andronescu, emiterea ministrului este doar un exercițiu de imagine pentru campania prezidențială a doamnei Dăncilă”, a scris Turcan pe Facebook.

„În opinia liberalei, premierul și viitorul ministru al Educației trebuie să garanteze că, începând din noul an școlar, vor lua măsuri pentru: asigurarea manualelor pe bănci pentru toți elevii, încă din prima zi de școală; finanțarea corectă a educației și sprijinirea autorităților locale să facă investiții; pregătirea corespunzătoare a tuturor unităților școlare să își primească elevii în condiții bune; rezolvarea problemei transportului în siguranță a elevilor care fac zilnic naveta la școală;reducerea abandonului școlar prin programe de after – school și masă la școală în toate unitățile școlare;depolitizarea sistemului de învățământ și sprijin real pentru performanța cadrelor didactice.

„Pentru toate acestea, este nevoie de un ministru competent și de resurse. Îi cer doamnei prim-ministru să trateze cu toată responsabilitatea atât numirea noului ministru, cât și bugetul ce va reveni Educației în urma rectificării!”, a mai spus Turcan.