Rabla 2019. Când începe programul anul acesta și câte vouchere vor fi puse în circulație

632

Programul Rabla intră în cel de-al 15-lea an şi va fi lansat anul acesta pe 5 aprilie, cu două luni mai târziu decât anul trecut când a pornit în februarie.  Primul “val” va avea 20.000 de tichete, pentru ca ulterior să fie suplimentat după modelul din 2018 când au ajuns la un total de 50.000 de tichete, cel mai mare din ultimii ani.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a afirmat, la Craiova, că întârzierea este cauzată de tergiversarea promulgării bugetului de stat.

„Anul trecut am reuşit să îl pornim în februarie. Anul acesta nu a fost posibil, din cauza tergiversării total nejustificate a promulgării Bugetului de stat. Şi deşi nu Guvernul şi nu Parlamentul sunt responsabile pentru acest blocaj, ne cerem noi scuze românilor, dacă alţii nu au curajul să îşi asume! La fel ca şi anul trecut, noi suntem deja pregătiţi de lansare. Şi, la cum arată calendarul astăzi, ne angajăm sa demarăm Programul ‘Rabla’ până pe 5 aprilie”, a spus Grațiela Gavrilescu

Însă, din acest an, orice autoturism vechi dat la schimb trebuie să aibă Inspecţia Tehnică Periodică la zi. Tot ministrul a anunţat că deocamdată nu a ajuns la o soluţie pentru o nouă taxă auto.