Conducerea colectivă interimară a PSD s-a reunit joi la sediul central al partidului pentru a discuta despre calea de urmat după 15 iunie când se termină starea de alertă. Parlamentarii PSD nu vor vota prelungirea stării de alertă în varianta propusă de Guvernul Orban. Mai exact, social-democrații şi-ar dori o „stare intermediară” care sa asigure tranzitia către normalitate.

Nu am primit niciun document de la Guvern pe starea de alertă. Decizia finală o vom lua luni. Până acum, decizia pe prelungire este pentru 15 zile. În acest moment, ne-am dori să vedem Hotărârea Guvernului.

Este nepermis din partea Guvernului ca înainte cu patru zile (înaintea expirării Stării de Alertă n.r.) să nu ai un dialog instituțional cu Parlamentul. În același timp, la Parlament, la Senat, se voteaza prelungirea mandatelor locali, tot din prostia Guvernului. Parlamentul are 5 zile să încuviințeze starea de alertă„, a spus Marcel Cioalcu.

Nu-i intereseaza sanatatea oamenilor, nici nivelul lor de trai, ci doar vor sa se foloseasca de acest instrument ca sa fure cat mai mult. Gata cu jaful din bani publici. Gata cu bataia de joc la adresa bolnavilor. Spitalele trebuie redeschise. Prin urmare, PSD va vota cu totul altceva decat ce vrea guvernul. Spre deosebire de ei, noi suntem responsabili. Vom reglementa o stare intermediara care sa asigure tranzitia catre normalitate. O perioada limitata de timp care sa contina strict masuri pentru protejarea sanatatii oamenilor si nimic mai mult. Autoritatile trebuie sa dispuna punctual masuri de siguranta acolo sunt probleme„, ar fi zis Marcel Ciolacu.

Conferință de presă susținută de Marcel Ciolacu, președintele interimar al Partidului Social Democrat, la sediul #PSD

Publicată de Partidul Social Democrat pe Joi, 11 iunie 2020