PSD: Copii nu iși primesc alocațiile mărite din martie din cauza lui Iohannis.

428

PSD a transmis, pe pagina de socializare a partidului, că prin trimiterea la CCR a legii bugetului, președintele Klaus Iohannis a blocat majorarea alocațiilor pentru copii.

Această declarație confirmă încă o tentativă de-a Partidului Social Democrat de a câștiga capital politic de pe seama măririlor alocațiilor pentru copii, deși ei au votat împotriva majorării, invocând lipsa baniilor în buget, deși au găsit fonduri suficiente pentru finanțarea partidele politice cu peste 54.000.000 euro.

„Președintele Iohannis Bețe-n-Roate tocmai a blocat majorarea alocațiilor pentru copii prevăzută în Legea Bugetului pentru anul 2019 votată de PSD, ALDE, UDMR și Minorități.

Deși Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care să permită utilizarea sumelor suplimentare prevăzute în buget pentru majorarea alocațiilor, această prevedere nu poate intra în vigoare decât la data de 1 a lunii ce urmează intrării în vigoare a Legii Bugetului.

Așadar, chiar dacă Guvernul a pregătit banii pentru copii, aceștia nu vor putea fi acordați din cauza blocajului presedintelui. În timp ce copiii nu își primesc banii alocați, Iohannis își continuă nepăsător campania electorală”, a transmis PSD pe Facebook.