PSD: „Atac la buzunarele românilor! BNR confirmă: Guvernul Cîţu fură 285 de lei de la fiecare român”

340

Partidul Social Democrat acuză coaliţia de guvernare că atacă buzunarele românilor, în condiţiile în care Banca Naţională a României a majorat la 5,6% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi la 3,4% pentru sfârşitul anului viitor.

PSD, reacţie la raportul BNR privind inflaţia. Social-democraţii susţin că „inflația va crește cu 115% până la final de an și va ajunge la 5,6%”.

„ATAC LA BUZUNARELE ROMÂNILOR! BNR CONFIRMĂ: GUVERNUL CÎȚU FURĂ 285 DE LEI DE LA FIECARE ROMÂN!
România intră cu o VITEZĂ fulminantă în faza inflației galopante!”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a PSD.

„PSD a avut dreptate, iar Banca Națională a României a confirmat astăzi, în raportul făcut public, o creștere a inflației cu 92,3% în primele 7 luni ale anului: de la 2,6 la 5%!
Mai grav, inflația va crește cu 115% până la final de an și va ajunge la 5,6%! Asta înseamnă că în decembrie, fiecare român va fi și mai #sărac cu 320 de lei! Și, tot în decembrie, fiecare român va fi mai dator cu 3.000 de euro din cauza împrumuturilor făcute de Guvern în numele și pe seama românilor!
Fantastic, chiar WOW!, dle Cîțu! A reușit să vă duceți V-ul pană la capăt. V-ul inflației!”, au mai precizat social-democraţii.

Reacţia PSD vine în contextul în care Banca Naţională a României a majorat la 5,6% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi la 3,4% pentru sfârşitul anului viitor, conform unei prezentări realizate luni de guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.