PSD – anunţ de la Mamaia: Preşedintele Iohannis va fi dat în judecată pentru că a calomniat Guvernul

409

Social-democraţii vor depune o plâmgere penală pe numele preşedintelui Klaus Iohannis pentru că a calificat Guvenrul României ca fiind corupt, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, preşedinte al PSD, la finalul Comitetului Executiv Naţional al partidului, care a decis acest lucru.

”Legat de afirmaţia preşedintelui României că acest Guvern este corupt, vom acţiona în judecată pentru că, aşa cum am spus, este foarte uşor să lipeşti etichete, dar aceste etichete trebuie să aibă un fundament. Nu am avut niciodată probleme de corupţie, ba dimpotrivă, am fost unul dintre luptătorii pentru statul de drept, dar şi pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor”, a spus premierul. În momentul în care spui despre cineva că este corupt înseamnă că ai dovezile necesare pentru a demonstra acest lucru. În momentul în care spui ‘acest guvern corupt’, acest lucru este de neacceptat. Pentru că acest lucru îl văd cetăţenii din România, dar se vede şi peste hotare, se vede şi pe plan extern şi nu aş vrea ca această etichetă să fie lipită Guvernului. (…)Când această afirmaţie se face de la tribuna Administraţiei Prezidenţiale atârnă foarte greu”, a declarat Viorica Dăncilă care a adăugat că va vedea care este încadrarea juridică după ce va discuta cu avocaţii.

Pe de altă parte, liderul PSD spune că social-democraţii vor merge la CCR dacă nu va fi rezolvat interimatul în cazul celor trei ministere care au fost deţinute de ALDE.

Viorica Dăncilă a anunţat totodată că, după ce Călin Popescu- Tăriceanu îşi va da demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, unul dintre vicepreşedinţii social-democraţi ai acestui for ar putea asigura interimatul.

  • „Avem vicepreşedinţi care pot asigura interimatul. Vom discuta în cadrul reuniunii pe care o vom avea cu senatorii, Nu am discutat cu Daniel Zamfir”, a declarat sâmbătă Dăncilă după şedinţa CExN al PSD.