Protocolul de constituire a Alianţei electorale Pro România-ALDE pentru susţinerea lui Mircea Diaconu – depus la BEC

669

Alianţa electorală dintre Pro România şi ALDE pentru susţinerea candidaturii independente a lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale din toamnă a fost înscrisă, duminică, la BEC.

Protocolul a fost depus de cei doi copreşedinţi ai Alianţei, Norica Nicolai şi Sorin Cîmpeanu.

„Ambele partide au trecut peste orgolii, ceea ce nu este uşor în politica românească plină de oameni fără principii dar cu foarte multe orgolii la care îşi anexează interesele lor personale, de grup sau ale partidelor şi le promovează ca fiind soluţiile pentru cetăţean, pentru o ţară”, a declarat Norica Nicolai, copreşedinte al Alianţei electorale ALDE-Pro România.

Ea a adăugat că dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, Mircea Diaconu va fi „un om căruia să-i pese de toţi”.

Sorin Cîmpeanu, copreşedinte al alianţei, a declarat că la nivelul fiecăruia dintre partide a fost desemnat câte un coordonator de campanie.

„Avem echipe de campanie prin care vom asigura candidatului independent un suport tehnic şi logistic inclusiv pentru strângerea de semnături”, a mai spus Cîmpeanu.

„Am ales această alianţă electorală pentru a susţine un om. Este un candidat independent susţinut tehnic de alianţă. Am ales să avem o campanie prezidenţială în care să ne bazăm pe proiecte, pe idei, pe dialogul cu cetăţenii. Vom promova, de asemenea, bunul simţ, profesionalismul şi modestia. Credem că acest candidat ales de către alianţa electorală se potriveşte foarte bine acestui profil (…) Deci vom promova echilibrul, schimbul de idei şi nicidecum injuriile sau alte lucruri din păcate mult prea dure”, a mai spus Cîmpeanu.

Norica Nicolai a afirmat că electoratul căruia i se adresează candidatura lui Mircea Diaconu nu ţine de stânga sau de dreapta.

„Prea adesea şi greşit am făcut distincţia dintre electoratul de stânga şi de dreapta. Domnul Diaconu se va adresa tuturor românilor. Pentru noi ca alianţă nu există stânga şi dreapta, nu facem un partizanat ideologic în acest moment”, a afirmat Norica Nicolai.