Proteste ample ale românilor din toata țara care au ieșit în stradă, pentru a-i susține pe magistrați

403

Magistraţii care ameninţă că opresc lucrul de luni, nemulţumiţi de noile modificări aduse legilor justiţiei prin OUG 7, au primit, duminică seara, o mână de ajutor din partea populației. Un miting de susţinere pentru ei a început în faţa Guvernului, dar și în alte orașe din țară, cu precădere la Cluj-Napoca și Sibiu. Mobilizarea a fost semnificativă. Au fost cele mai ample mișcări de stradă după protestele din 10 august 2018.

Manifestanții strigă „România, trezește-te!”, dar au și multe mesaje împotriva PSD. S-a strigat „Demisia”, dar și „Abrogați, apoi plecați!”, referire la OUG 7, care modifică legile justiției. Protestatarii spun că secția specială pentru magistrați nu face decât să-i intimideze pe aceștia, ceea ce afectează independența justiției. „Cinste lor, cinste magistraților”, mai strigă protestatarii, în semn de solidaritate cu acei membri ai breslei care au refuzat invitația premierului Dăncilă de a veni la negocieri, după ce ordonanța care îi nemulțumește a fost deja adoptată fără a fi consultați.

Cel puțin 10.000 de persoane au fost în Piața Victoriei. Mai mult decât la alte proteste precedente s-a strigat duminică seara în Piață în favoarea alegerilor anticipate.