Propunere legislativă inițiată de un deputat : acordarea de vouchere de vacanță și în mediul privat

925

Deputatul Partidului Național Liberal, Ion Ștefan, a inițiat un proiect legislativ pentru un tratament egal între angajații de la stat și cei din mediul privat, respectiv acordarea de vouchere de vacanță și pentru angajații din mediul privat, deduse din impozitul pe venitul/profitul angajatorului.

” Tratament egal între angajații de la stat și cei din mediul privat.

↗️ Partidul Naţional Liberal propune eliminarea inechităților salariale între angajații de la stat și cei din mediul privat. În acest sens, am inițiat și depus pe 21 februarie, la Camera Deputaților, un amendament privind acordarea voucherelor de vacanță și în mediul privat.

↗️ Propunerea #PNL prevede acordarea voucherelor de vacanță în valoare de 1.450 lei/an/persoană, pentru angajații din mediul privat, care să poată fi deduse din impozitul pe venitul microîntreprinderilor, respectiv din impozitul pe profit. Prin această propunere asigurăm angajaților din mediul privat un tratament similar cu cel angajaților de la stat și eliminăm discriminarea. În acest moment statul face o concurență neloială pe piața muncii, acordând tichete de vacanță doar angajaților din sectorul bugetar, plătite din banii tuturor contribuabililor.

ℹ️ Acordarea acestor vouchere de vacanță și celor din mediul privat va stimula industria turismului și va aduce încasări suplimentare la bugetul de stat.

ℹ️ Amendamentul este o măsură gândită a fi atât în favoarea angajatului, căruia îi cresc veniturile reale, cât și în favoarea angajatorului care își păstrează competitivitatea în raport cu statul, ca angajator. ” – a transmis inițiatorul proiectului,