PROGNOZA METEO. Temperaturi sufocante şi disconfort termic săptămâna asta. Furtuni izolate la munte

477

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că se întoarce canicula în aproape toată ţara, furtunile de vară fiind prezente doar în zona montană. 

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil în zonele deluroase și montane și mai mult senin în restul teritoriului, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de ceață.
LA BUCUREŞTI
Vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 15….17 grade.

PROGNOZA METEO MARTI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult senin și doar în zonele montane vor fi unele înnorări după-amiaza când, izolat se vor semnala ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de ceață.
LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 15….17 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în continuare călduroasă, local caniculară la amiază în zonele de câmpie din vestul și sudul țării, unde și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în zonele montane unde, izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în estul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 23 de grade. Izolat, dimineața, vor fi condiții de ceață.
LA BUCUREŞTI
Vremea va deveni caniculară la amiaza, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 17….19 grade.

PROGNOZA METEO JOI

ÎN ŢARĂ
Valul de căldură va persista, astfel încât vremea va fi călduroasă, local caniculară la amiază în zonele de câmpie din sudul țării, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara când, izolat se vor semnala averse și descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare în zonele montane și în nord-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în jumătatea estică a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 24 de grade.
LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține caniculară, cu disconfort termic ridicat în orele amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18….21 de grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII de VINERI pana LUNI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în continuare călduroasă, pe arii restrânse caniculară în cursul după-amiezilor în regiunile sudice. Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată în zona de munte, iar spre finalul intervalului în nord-vest.
LA BUCUREŞTI
Vremea va fi în continuare călduroasă.