Inspectoratul Scolar Judetean Prahova, în parteneriat cu postul de televiziune regional Valea Prahovei TV, a inceput difuzarea de lectii în cadrul programului „Scoala TV”, din data de 22 aprilie 2020, de luni pâna vineri, între orele 11 si 13.

Profesori si inspectori de specialitate au pregatit si vor prezenta materiale în vederea sustinerii examenelor nationale de catre elevii claselor a VIII-a si a XII-a, bazate pe programele de examen valabile în prezent, adresate tuturor elevilor dar, cu precadere, celor care nu au acces la dispozitive precum calculatoare, tablete sau smartphone si care astfel, prin intermediul televiziunii, vor putea sa se pregateasca acasa, într-un mod asemanator colegilor lor.

Au fost si vor fi difuzate lectii de limba româna, matematica, istorie, geografie, discipline socio-umane, fizica, chimie, biologie dupa un orar ce este transmis în scoli si va fi promovat de catre postul de televiziune partner, Valea Prahovei TV.

Lectiile vor continua cel putin pâna la 15 mai 2020, în functie de evolutia situatiei la nivel national. Ele pot fi accesate si de pe site-ul Inspectoratului Scolar Judetean, la adresa http://www.isj.ph.edu.ro/blog/scoala-tv (Meniul Examene nationale/SCOALATV)