Producții noi la Teatrul „Toma Caragiu” în 2019!

699

Anul acesta veti putea viziona productii noi ale celor trei sectii ale Teatrului „Toma Caragiu”.
          Sectia Drama va invita la spectacolul Piatra din casa, de Vasile Alecsandri, regia Alexandru Dabija, o comedie inspirata din viata satului moldovenesc de la mijlocul secolului XIX, a carui premiera a avut loc la jumatatea lunii decembrie.
          Cel mai recent spectacol al Sectiei este Ultimul Godot, pe un text al cunoscutului autor Matei Visniec, ale carui piese au fost montate si sunt jucate in peste treizeci de tari, fiind traduse in douazeci si cinci de limbi. Regia este semnata de Bogdan Voicu, iar din distributie fac parte actorii Karl Baker si Catalin Bucur. In luna ianuarie au inceput si repetitiile la spectacolul Vrajitoarele din Salem, de Arthur Miller, regia Vlad Cristache, o piesa care, prin prezentarea rezistentei eroice si sacrificiului unor oameni simpli, aduce in prim plan ideea moderna a combaterii prejudecatilor si intolerantei. Acest spectacol va putea fi vizionat incepand cu mijlocul lunii martie.
          Un nou spectacol este in pregatire si la sectia Revista: este vorba despre Crima la Howard Johnson, de Ron Clark si Sam Bobrick, regia Radu Gabriel, o piesa in care comicul si incredibilul situatiei sunt surse inepuizabile de amuzament. In distributie ii veti putea vedea pe: George Liviu Frincu, Manuela Alionte Frincu, Robert Oprea. Prima reprezentatie a spectacolului va avea loc la sfarsitul lunii martie.
          O productie recenta a sectiei Revista este 100 de ani de cantec, regia George Liviu Frincu, spectacol dedicat centenarului Marii Uniri, ce readuce in atentia publicului unele dintre cele mai frumoase si cunoscute melodii romanesti, in interpretarea solistilor Nico, Daniela Raduica, Romeo Zaharia, George Capanu,Madalina Cernat si Rodica Tudor.
          Productii noi gazduieste si scena Teatrului de Animatie Imaginario. Flautul fermecat, regia Toma Hogea, este un proiect indraznet, plin de culoare si imagini accesibile, un prim contact al celor mici cu lumea operei. Un spectacol inspirat de legenda Aurorei Boreale, Undeva la capatul lumii propune o calatorie in lumea fascinanta a miturilor. Iar Poveste de adormit – intre gradul IV si 3D (sau Extraterestrul care isi dorea ca amintire o pijama),regia Radu Dinulescu, bazat pe un text inedit pentru copii si tineret scris de Matei Visniec, este primul proiect 3D din repertoriul Teatrului de Animatie pentru copii si tineret Imaginario.