Procurorul Lucian Onea află verdictul pe 14 februarie,de Ziua Îndrăgostiților

464

Se apropie primul verdict pentru procurorul Lucian Onea (foto), fost sef al DNA Ploiesti, in prezent la Parchetul Judecatoriei Campina. Nu este insa vorba despre dosarul penal in care este vizat Onea de catre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, ci despre actiunea disciplinara declansata impotriva acestuia, in care este acuzat de “exercitarea functiei cu rea-credinta”.

Astfel, Sectia pentru procurori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii trebuie sa pronunte in data de 14 februarie 2019 decizia in cazul actiunii disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara, in august 2018, fata de Lucian Onea. De asemenea, implicata este si o alta fosta procuroare de la DNA Ploiesti, in prezent la fel ca Onea la Parchetul Judecatoriei Campina, si anume Laura Bucica, acuzata tot de “exercitarea functiei cu rea-credinta” (facsimil).

Cauza disciplinara priveste modul in care procurorii Lucian Onea si Laura Bucica au instrumentat un dosar penal. Este vorba despre dosarul penal in care procuroarea DNA Mihaiela Iorga Moraru a fost trimisa in judecata pentru presupuse fapte de favorizarea faptuitorului si fals intelectual in forma continuata, in legatura cu anchetarea omului de afaceri Florian Walter, intr-un dosar disjuns de la DIICOT si trimis la DNA Ploiesti. Dosarul a fost trimisa spre solutionare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, insa instanta suprema a constatat grave nereguli in rechizitoriul DNA, astfel incat cauza a fost returnata la parchetul anticoruptie. De aici, dosarul a fost trimis la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, unde se afla si in prezent, nefiind deocamdata pronuntata vreo solutie.

In ceea ce priveste acuzatiile disciplinare concrete aduse procurorilor Onea si Bucica, Inspectia Judiciara a constatat ca cei doi ar fi cerut ilegal verificarea unei expertize, rezultatul fiind folosit apoi pentru deschiderea unui dosar impotriva Mihaielei Iorga Moraru.

Sursă : http://monitoruljustitiei.ro