Probleme de legalitate la Primăria Ploiești: nimeni nu are viză CFP, toate plățile sunt blocate și totuși au fost făcute plăți

403

Un nou scandal în Primăria Ploieşti, are loc în această perioadă, unde nimeni din instituţie nu mai poate să emită viza de control financiar preventiv, ceea ce blochează complet toate plăţile municipalităţii şi, mai mult, pune sub îndoială legalitatea celor care au fost făcute în ultimele două săptămâni de Direcția Economică sub tutela directorului executiv Nicoleta Crăciunoiu. Situaţia pleacă, potrivit unor surse, după ce s-a descoperit că dispoziţia lui Adrian Dobre pentru delegarea dreptului de viză expirase din 17 ianuarie.

Fără această viză, nu pot fi scoşi bani de la bugetul local. Singura excepție este când primarul, administratorul public sau viceprimarii pot să treacă peste lipsa vizei şi să aprobe plăţi pe propria semnătură, însă nimeni nu îşi asumă această responsabilitate.

Aceasta problemă majoră a iscat o serie de discuții aprinse în primărie, tema fiind plațile efectuate după 17 ianuarie de direcția Economică, care, se pare că nu sunt tocmai legale.