PRO România Prahova, reprezentată de 100 de membri la Convenția Națională PRO România. Principalele declarații + foto

1635

PRO România a organizat duminică reuniunea Convenției Anuale, eveniment la care au participat peste 1200 de membri și parlamentari, județul Prahova fiind reprezentat de 100 de membri, în frunte cu coordonatorul organizației, Dl. Laurențiu Rebega, prim-vicepresedintele org.,Dl. Alexandru Iacobescu, secretarul org. județene, Dl. Adrian Petrache, secretarul org. Ploiești, Dl. Bogdan Lupu, președintele org.de tineret, Dl.Cristian Peiciu, campioana mondială la gimnastică Corina Ungureanu, împreună cu coordonatori locali și membri.

La Convenția Națională a PRO România, Victor Ponta a lansat „Manifestul politic PRO România 2020-2024” ce conține zece priorități pentru dezvoltarea României.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu și primarul Capitalei, Gabriela Firea au participat duminică la Convenția Națională a Pro România. Mesajele transmise de liderii PSD arată dorința unei colaborări pe viitor cu partidul lui Victor Ponta. 

„Știu că și între dumneavoastră sunt mulți care nu vor o alianță cu PSD. Vă respect opinia și nu o pun înaintea unei ambiții, da n-ați vrea totuși să îi întrebăm și pe români ce vor? (…) Decizile vă aparțin. Miza este însă mult mai mare. Nu știu ce decizie veți lua dar eu sunt hotărât să avem alături de colegii mei un proiect ambițios. Să încercăm alianțe politice pentru viitoarele alegeri. Luați decizia după ce vorbiți și cu vecinii dumneavoastră și cu prietenii voștri”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu și Gabriela Firea l-au lăudat pe Victor Ponta pentru perioada în care a fost premier, iar mesajele transmis au fost unele care arată intenția liderilor PSD de a forma o alinață electorală cu Pro România, deși în interiorul PSD sunt lideri care se opun. 

„Nu am nicio problemă să spun că Victor Ponta a fost un prim-ministru bun, un prim-ministru bun al PSD. Și Mihai Tudose a fost un prim-ministru bun.(n.r. sala huiduie) Vă înțeleg supărarea. Ați muncit ca Mihai Tudose să ajungă europarlamentar. Și eu am muncit ca Corina Crțu să ajungă comisar. E istoricul pe care noi toți trebuie să ni-l asumăm”, le-a spus Ciolacu, invitaților la Convenția Națională a Pro România. 

Victor Ponta este însă de părere că o construcție politică de stânga trebuie realizată până în 2024.

„În continuare există un val de a sancționa ce a s-a întâmplat în ultimii ani. Și acest val ne va lovi și la alegerile locale. Eu vrea să construim pentru viitor. Putem să construim până în 2024 acest viitor”, a spus Ponta.

Președintele interimar al PSD a ajuns după o oră de la începerea evenimentul, iar pe surse existau informații că pe Ciolacu l-ar fi sfătuit să nu meargă la eveniment doi lideri ai partidului, Mihai Tudose și Claudiu Manda.

„La mine în birou, mai mulți colegi, am avut discuții în ceea ce privește deplasarea pe care o am mâine și am avut o întâlnire. Îmi cer scuze pentru întârziere. Nu a existat o tensiune, dacă să vin sau nu”, a explicat Ciolacu, motivele pentru care a întârziat.

La Convenția Națională a Pro România a cerut o colaborare cu partidul lui Victor Ponta și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Ne apropie lupta împotriva hegemoniei partidelor mari, care fac tot posibilul pentru a duce la dispariția partidelor mai mici. S-ar putea ca colaborarea pe care am avut-o în susținerea lui Mircea Diaconu să nu se încheie aici, pentru că ne unește lupta împotriva celor două partide mari. Este un blat ordinar între cele două partide mari!”, le-a transmis Tăriceanu celor prezenți.

La final Victor Ponta a tranşat lucrurile: „Nu cred că a vorbit astăzi cineva în mod concret despre o alianţă„