Pro România a decis: Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Emilia Meiroşu şi Mircea Banias au fost suspendaţi din partid

820

Pro România a anunţat că s-a decis ca cei şapte parlamentari care au votat pentru învestirea Guvernului Orban să fie sancţionaţi. Prim-vicepreşedinţii Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu, vicepreşedinţii Emilia Meiroşu şi Mircea Banias au fost suspendaţi din partid, în timp ce restul au fost revocaţi din funcţiile de coordonatori judeţeni.

Celor şapte parlamentari Pro România care au votat pentru învestirea Cabinetului PNL li s-a retras sprijinul politic.

„Biroul Executiv al PRO România a decis luni, 4 noiembrie a.c., ca toţi deputaţii care au acţionat în afara deciziilor luate în interiorul partidului şi au votat pentru învestirea Guvernului Orban să fie revocaţi din funcţiile de coordonatori judeţeni şi să li se retragă sprijinul politic pentru toate funcţiile pe care le deţin în cadrul Parlamentului. De asemenea, vicepreşedinţii şi prim-vicepreşedinţii care sunt în această situaţie vor fi suspendaţi din partid”, a transmis Pro România, într-un comunicat de presă.

Pro România consideră că integritatea morală este una dintre valorile pe care toţi membrii partidului trebuie să şi le însuşească.

„Din aceste considerente, decizia de sancţionare a celor şapte deputaţi vine ca o consecinţă firească a pierderii încrederii cu care au fost învestiţi de către toţi colegii noştri. PRO România va rămâne în opoziţie şi va continua să îşi respecte electoratul prin susţinerea politicilor şi valorilor de centru stânga europene”, a precizat Pro România.

Prim-vicepreşedinţii Pro România Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu, vicepreşedinţii Emilia Meiroşu şi Mircea Banias, dar şi Georgian Pop, Damian Florea şi Liviu Balint au votat pentru învestirea Guvernului Orban, fiind vizaţi de decizia Biroului Executiv al PRO România.