Prinși în flagrant în timp ce furau material lemnos în apropiere de Câmpina

410

În data de 29.09.2019, în intervalul orar 19.00 – 19.30, o patrulă de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova a depistat pe raza localității Dițești, în zona numită CERVENIA, în parcela de padure UA53-UP12, două persoane de sex bărbătesc în timp ce tăiau cu ajutorul a două motofierastraie mecanice 5 arbori din speciile gorun și cireș.

In urma măsurătorilor a rezultat cantitatea de 1.612 mc. Ulterior a mai fost depistată o a treia persoană de sex femeiesc, care transporta cu ajutorul unui atelaj hipo material lemnos din specia gorun, fără a poseda aviz de însoțire.

Persoana de sex femeiesc a fost sancționată contraventional cu amenda de 1.000 lei potrivit Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar față de cele două persoane de sex bărbătesc s-a dispus confiscarea celor două motofierăstraie și a materialului lemnos identificat la fața locului, urmând ca aplicarea sancțiunii să se facă după comunicarea prejudiciului cauzat fondului forestier de către Ocolul silvic Câmpina.