Primele pensii recalculate, plătite înainte de Paște

569

O parte din pensiile recalculate vor ajunge la beneficiari până pe 15 aprilie, anunță ministrul Muncii. Este vorba de pensionarii din grupele 1 şi 2 cărora nu li s-a calculat pensia în funcţie de grupă. În total sunt 100.000 de pensionari în această situație spune Marius Budăi. Creșterea medie a pensiilor după recalculare este de 35%, potrivit ministrului Muncii.

Casa Națională de Pensii Publice, instituție aflată sub autoritatea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, face următoarele PRECIZĂRI referitoare la achitarea drepturilor restante cuvenite în urma recalculării pensiilor pentru beneficiarii prevederilor Legii nr.221/2018 care au primit decizii de recalculare:

– Având în vedere faptul că drepturile de pensie se achită, potrivit calendarului de plată, în intervalul 01 – 15 ale lunii în curs;

– Ținând seama că deciziile de recalculare pentru persoanele care beneficiază de prevederile Legii nr.221/2018 au fost emise după tipărirea mandatelor aferente lunii aprilie a.c.;

Casa Națională de Pensii Publice aduce la cunoștință că, în luna aprilie 2019, pensiile celor care au primit deciziile de recalculare se achită în cuantumul anterior recalculării, urmând ca diferențele reprezentând drepturi restante, calculate pentru perioada 1.10.2018 – 30.04.2019, să fie achitate, la domiciliul beneficiarilor, în intervalul 11.04.2019 – 15.04.2019, prin intermediul factorilor poștali.

În cazul persoanelor care nu au fost găsite la domiciliu de factorii poștali și au fost avizate pentru a se prezenta la Oficiul poștal, sumele reprezentând drepturile restante pot fi ridicate de la ghișeele poștale de care aparțin până la data de 17 aprilie 2019.

Această modalitate de plată a diferențelor se aplică atât pensionarilor care primesc drepturile prin C.N. Poșta Română S.A, cât și celor care primesc drepturile prin cont bancar.